Απολογισμός Γ. Βούρου για τη θητεία του στο Κ.Θ.Β.Ε.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο απελθών καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, Γιάννης Βούρος, έκανε, σήμερα το μεσημέρι, στο Βασιλικό θέατρο, τον καλλιτεχνικό και οικονομικό απολογισμό του για τους 26 μήνες της θητείας του που έληξε.

Με παρόντα τα απελθόντα επίσης μέλη του Δ.Σ Μένη Λυσαρίδου (πρόεδρο) και Φίλιππο Γράψα (αντιπρόεδρο), ο κ. Βούρος, αφού αναφέρθηκε στο σύνολο του ρεπερτορίου που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διεύθυνσης, προχώρησε στην παράθεση οικονομικών στοιχείων που αφορούσαν: τη μείωση κατά 40% της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΘΒΕ την τελευταία επταετία, και το χρέος των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει το θέατρο σήμερα (από τα οποία τα 3 εκατομμύρια αφορούν παλαιότερα χρέη της Όπερας, μη καταβληθέντα ποσά ΦΠΑ και τα 2,7 εκατομμύρια το ΙΚΑ).

Στη σχετική συνέντευξη που παραχώρησε, ο Γ. Βούρος χαρακτήρισε ως απόλυτα δικαιολογημένες τις στάσεις εργασίας των ηθοποιών (οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση παραστάσεων και τη μείωση των εσόδων από εισιτήρια), αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό των αλλεπάλληλων παραιτήσεων (προφορικών), που είχε υποβάλει στον αναπληρωτή υπουργό το τελευταίο πεντάμηνο και την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ τους, ενώ στράφηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Ξυδάκη και της τακτικής που ακολούθησε ως υπουργός.

 

Ο κ. Βούρος προανήγγειλε ακόμα δικαστική προσφυγή εναντίον του κ. Ξυδάκη και του υπουργείου, διεκδικώντας τους 13 μισθούς που του οφείλονται από το νόμο ως αποζημίωση για τη λήξη της θητείας του.

 

Τέλος, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αντικαταστάτη του, Γιάννη Αναστασάκη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.