Κύπρος: Ετοιμη να φιλοξενήσει χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταθέσει αίτημα στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, προκειμένου να φιλοξενήσει στο έδαφός της «ως επί το πλείστον χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, η Κύπρος θα βοηθήσει στον βαθμό που μπορεί για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των προσφύγων. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για την ποσόστωση, η Κύπρος έχει, ήδη, δηλώσει ότι μπορεί να φιλοξενήσει μόνο μέχρι 300 πρόσφυγες και μέσα από την υλοποίηση αυτής της πρότασης θα είναι ευκολότερη η προσαρμογή των προσφύγων και το κράτος θα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.

«Η Κύπρος, λόγω του μεγέθους της, της κατοχής και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων», εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τους 115 Σύρους πρόσφυγες που διασώθηκαν χθες, ανοικτά της Λάρνακας, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και επιθυμούν να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. «Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί, είναι πως πρέπει να τους δέχεται και η χώρα αποδέκτης, και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον τριών προσώπων ηλικίας 28, 33 και 47 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές των 115 μεταναστών.

Τα τρία πρόσωπα είναι ύποπτα για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταναστών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

ΠΗΓΗ: AΠΕ-MΠE

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.