Η ώρα των 7 αρχηγών απόψε στο debate

Facebook
Twitter
LinkedIn

Απόψε στις 21:00 θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, μετά από συμφωνία της άτυπης Διακομματικής. Για το debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής του θεωρείται η 14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Η «μεγάλη» τηλεμαχία της 9ης Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή των Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Σταύρου Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνου Καμμένου, Φώφης Γεννηματά και Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις εννέα το βράδυ, στο Ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης, στην Αγία Παρασκευή.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα μετέχουν στο debate, με στόχο τον καθορισμό και το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν, υπό τον συντονιστή της βραδιάς Πάνο Χαρίτο και σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν από τη διακομματική επιτροπή.

Ερωτήσεις θα υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο studio 3 του 1ου ορόφου εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.

 

Θεματικές ενότητες

Μία ακόμα θεματική ενότητα προστέθηκε στους έξι κύκλους συζήτησης στο σημερινό ντιμπέιτ που θα αφορά την Κοινωνική Πολιτική όπως ανακοινώθηκε χθες από την ΕΡΤ. Οι υπόλοιποι θεματικοί κύκλοι διαμορφώνονται ως εξής: Πρώτη ενότητα Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία και ακολουθεί ο κύκλος Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση. Κατόπιν θα συζητηθούν θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και ακολουθούν η Μεταναστευτική Πολιτική και η ενότητα της Εξωτερικής Πολιτικής.

 

Επειτα θα πραγματοποιηθεί μία ελεύθερη ερώτηση από κάθε δημοσιογράφο, και στην τελευταία ενότητα οι αρχηγοί θα κάνουν τοποθετήσεις και θα μπορούν να υποβάλουν ερώτηση σε άλλους αρχηγούς, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε γίνει σε καμία άλλη τηλεμαχία. Μία άλλη καινοτομία είναι ότι οι πολιτικοί θα μπορούν να σχολιάσουν κάποια απάντηση αντιπάλου τους.

Κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30” και η απάντηση έως 1.30′. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση διαρκεί έως 15” και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν «πέρασε» από τα κόμματα η πρόταση των δημοσιογράφων να πραγματοποιηθεί και κύκλος ελεύθερων ερωτήσεων. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο σκηνοθέτης δεν θα μπορεί να δείξει τις εκφράσεις και τις αντιδράσεις των υποψηφίων τη στιγμή που απαντά κάποιος συνυποψήφιός τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.