Βρέθηκε χρηματοδότης για την ταινία του Γούντυ Άλλεν στην Ελλάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σμαράγδας  Μιχαλιτσιάνου

Έλληνας Κροίσος ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει την ταινία , που θέλει να γυρίσει στη χώρα μας  ο Γούντυ Άλλεν. Η είδηση , που προέρχεται από έγκυρους κύκλους κινηματογραφικών παραγωγών, είναι ολόφρεσκη. Θυμίζουμε, ότι προ μηνών, ο σπουδαίος δημιουργός σε συνέντευξη του στο Δημήτρη Δανίκα, όταν είχε ερωτηθεί σχετικά απάντησε:

«Φυσικά θέλω να γυρίσω ταινία στην Αθήνα. Με την προϋπόθεση πως οι αρχές θα συμβάλλουν στην χρηματοδότηση της παραγωγής, όπως συμβαίνει με όλες τις ταινίες που γύρισα σε Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη. Άλλωστε στο παρελθόν  είχα επισκεφτεί την Αθήνα…»

Ο 80χρονος σήμερα Γούντυ Άλλεν αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα . Μάλιστα  έχει πάρει θέση για την κρίση που βιώνουμε δηλώνοντας :

«Μόνον αν απομακρυνθεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα θα σταματήσουν τα προβλήματα .Είναι φοβερό ! Κάθε μέρα όταν ανοίγω την εφημερίδα διαβάζω για την καταστροφή στην Ελλάδα. Στον τόπο που γεννήθηκαν η τραγωδία, η φιλοσοφία, οι επιστήμες και η δημοκρατία. Αντί για Πλάτωνα και  Σωκράτη, όλοι εμείς οι ανίδεοι περί Οικονομίας, διαβάζουμε όλα αυτά τα ανατριχιαστικά. Κρίμα!»».

Το επόμενα σχέδια του μετρ του Αμερικάνικου κινηματογράφου είναι καρυκευμένα με άρωμα βασιλικού από τα σοκάκια της Πλάκας και πολύ οργή για τη μνημονιακή πολιορκία της χώρας μας.

Ο πλέον διάσημος καλλιτέχνης του πλανήτη, ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν έχει ήδη κάνει ρεπεράζ για να βρει ποια μέρη θα φιλοξενήσει στα κάδρα του φίλμ , που ονειρεύεται να γυρίσει στην Ελλάδα θέλοντας να κλείσει εδώ τον κύκλο, με θέμα τις ιστορικές πόλεις της Ευρώπης , με μια ταινία – ύμνο για την Αθήνα, που θα είναι βασισμένη στο σενάριο που γράφει ο ίδιος σε συνεργασία με τον μεγάλο Αμερικανό συγγραφέα Πολ Όστερ  .

Φέρει τον προσωρινό τίτλο «Athens by night» και διηγείται τη ζωή ενός νεαρού Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα κάτω από την Ακρόπολη γράφοντας ένα επικό μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση .

Το ρόλο του συγγραφέα ο σπουδαίος σκηνοθέτης θα αναθέσει στον Μπραντ Πιτ, ενώ την Ελληνίδα αγαπημένη του θα υποδυθεί η Πενέλοπε Κρουζ.

Δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε, αν το γραφείο του Έλληνα Κροίσου στο Λονδίνο, ήρθε σε επαφή με τον κ. Άλλεν ,και τι απέγινε, αφού ο βραβευμένος τρεις φορές με Όσκαρ σκηνοθέτης ήταν ξεκάθαρος. Ζήτησε κρατική επιχορήγηση, κάτι που δεν είναι  εφικτό φαντάζομαι λόγω της κατάστασης.

Όπως και να ΄χει  θα πάει λίγο πίσω αυτό το σχέδιό του,  αφού ο Γούντυ  Άλλεν υπέγραψε συμβόλαιο με την Amazon για την πρώτη του τηλεοπτική σειρά, η οποία θα είναι διαθέσιμη το 2016 σε ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία, μέσω της υπηρεσίας Amazon Prime Instant Video.

Ο ίδιος ο Άλεν, παρότι δουλεύει πυρετωδώς σχολίασε :

“Δεν ξέρω πώς έμπλεξα με αυτό. Δεν έχω ιδέες και δεν είμαι σίγουρος από πού θα πρέπει να ξεκινήσω…»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.