Ε. Μεϊμαράκης, Κ. Μητσοτάκης, Α. Τζιτζικώστας οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις 11.10 το πρωί κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 12:30 ακολούθησε και η κατάθεση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σε δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του τόνισε πως προσβλέπει σε έναν δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψήφιους του για το μέλλον της ΝΔ. «Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 

Στο και πέντε έφτασε στα γραφεία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να καταθέσει την αίτηση για την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

 

Η αρμόδια επιτροπή, έκανε δεκτή την υποβολή της υποψηφιότητας, ωστόσο μετά από συνεδρίαση την απέρριψε ως εκπρόθεσμη.

 

Τέλος από την Πέμπτη το μεσημέρι, σενάρια ήθελαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, να δέχεται πιέσεις από πολλά στελέχη της ΝΔ να υποβάλλει αίτημα υποψηφιότητας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τελικά ο κ. Αβραμόπουλος αποφάσισε να μην μπει στην κούρσα , την ώρα που το χαρτοφυλάκιο του στην ευρωπαϊκή επιτροπή αποτελεί κρίσιμο κομμάτι ενώ διατηρεί και αμφιβολίες κ για την διαδικασία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραύματα την παράταξη όπως λένε συνεργάτες του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.