Ετοιμάζονται για την πρεμιέρα οι πρωταγωνιστές της παράστασης “Για Ονομα”

Facebook
Twitter
LinkedIn

της  Λαμπριάνας Κυριακού

Στη Γαλλία η κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre  de la Patelliere   «Για Ονομα» γνώρισε μεγάλη επιτυχία και η μεταφορά της  στην μεγάλη οθόνη ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.

Τα αθηναϊκά θέατρα, για την θεατρική σεζόν  2015 – 2016 επέλεξαν να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα  την κωμωδία αυτή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και με  πρωταγωνιστές  τον  Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον  Φάνης Μουρατίδης, την Μαρία Κωνσταντάκη και τον Αντώνης Λουδάρος.

Το μεσημέρι της Τρίτης – τρεις μέρες πριν  την πρεμιέρα (16-10)  – οι πρωταγωνιστές της παράστασης, παραχώρησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ  συνέντευξη τύπου, όπου μίλησαν ο καθένας ξεχωριστά για το ρόλο του αλλά και για το έργο.

Το «Για Ονομα» είναι ένα ελαφρύ έργο που μιλάει για κάτι πολύ βαθύ, τη φιλία. Είναι  μια απλή ιστορία που έχει να κάνει με μια παρέα,  πέντε παιδικών φίλων που ενώ μαζεύεται στο σπίτι για ένα απλό δείπνο, η κουβέντα στρέφεται γύρω από το    μωρό που περιμένει ο Βίκτορ (Φ. Μουρατίδης) με την Αννα (Μ. Κωνσταντάκη).   Ξαφνικά με την ασυμφωνία   βγαίνουν στην φόρα απωθημένα και μυστικά  χρόνων. Ετσι βλέπουμε όλους τους ήρωες να μπλέκονται μέσα σε ένα καβγά, μέχρι που τα πράγματα τελειώνουν πολύ πιο καταστροφικά, από αυτά που μπορούσε να υποθέσει κανείς.» είπε,  παίρνοντας πρώτος το λόγο ο  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκη

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης θα υποδυθεί τον Pierre τον άνδρα της Ελιζαμπέτ – Βίκυς Σταυροπούλου ενώ στο ρόλο του Voctor και της Αννας θα υποδυθούν οι  Φάνης Μουρατίδης και Μαρία Κωνσταντάκη. Ο Αντώνης Λουδάρος θα κάνει το παιδικό τους φίλο Κλοντ.   Σαφώς δηλώνουν ικανοποιημένοι που συναντώνται στη σκηνή του θεάτρου Αλίκη και περιμένουν με αγωνία την πρεμιέρα αλλά και την αποδοχή του κοινού, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα μας.

Η έναρξη των παραστάσεων μετράει αντίστροφα, όπως όλα δείχνουν θα είναι μια ακόμη παράσταση που θα αγαπηθεί από το κοινό…  νεότερα μετά τη πρεμιέρα….

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά

Βοηθοί σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα Καψή,

 

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Αλίκη

Αμερικής 4

 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη & Κυριακή: 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00

 

Εκμεταλλευτείτε την περίοδο προπώλησης

και προμηθευτείτε το εισιτήριο σας από 12 ευρώ!

 

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & www.ticket365.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.