Το «Για Ονομα» κέρδισε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Δεν  είναι τυχαίο που κέρδισαν από την αρχή της καριέρας τους την αγάπη και την εκτίμηση του κοινού και συνεχίζουν μετά από δεκαετίες να γεμίζουν τα θέατρα.

Ο λόγος για το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την  Βίκυ Σταυροπούλου, τον Φάνη Μουρατίδη, τον  Χρηστο Λουδάρο και τη  Μαρία Κωνσταντάκη. Μια παρέα πέντε ηθοποιών που έσμιξαν την φιλία τους και βγήκαν στη σκηνή με την παράσταση «Για Ονομα» που έκανε πρεμιέρα χθες  Παρασκευή (16/10)στο Θέατρο Αλίκη.

Η χημεία τους; το ταλέντο τους;  μας κράτησαν καθισμένους και αφοσιωμένους στο έργο, που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, έχοντας κάθε δικαίωμα να μιλήσω περισσότερο από την μεριά του θεατή. Σαφώς μια παράσταση έχει τις αστάθειες  της αλλά είναι τόσο καλή που δεν αξίζει να δοθεί έμφαση στην κριτική.


Πώς αρχίζει μια παρεξήγηση  μέσα από ένα αστείο. Πως ξεδιπλώνεται ο άνθρωπος και φανερώνει πτυχές της ζωής του,  που έμεναν κρυφές  από φίλους καρδιακούς για χρόνια – ακόμα και στον σύντροφο – είτε γιατί η αλήθεια πολλές φορές δεν είναι αποδεκτή, είτε γιατί πληγώνει.

Ο Φ. Μουρατίδης ή αλλιώς ο Βίκτορ, αποφασίζει  να αποκαλύψει στην αδελφή του (Β.Σταυροπούλου) και στον άνδρα της Pierre (Χ. Χατζηπαναγιώτης), όπως και στον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνη Λουδάρο) το όνομα που θα βγάλει το γιό του όταν γεννηθεί. Η γυναίκα του Αννα (Μ. Κωνσταντάκη) – αργεί ως συνήθως, γιατί βρίσκεται σε επαγγελματικά ραντεβού –  είναι αυτή όμως που θα ρίξει το λάδι στη φωτιά και θα ανάψει τα αίματα.

Με το άκουσμα του ονόματος λοιπόν του παιδιού, ξεσπά εμφύλιος στην παρέα και μέσα από μια ιστορία γέλιου αλλά και ελεγχόμενου θυμού, οι ήρωες μας ανοίγουν τα χαρτιά τους και ξεδιπλώνει ο καθένας τη δική του αλήθεια.. από ταξική μέχρι προσωπική.

Οι ανατροπές είναι πολλές… και επειδή  η οικονομική πανδημία όλο και μεγαλώνει, είναι μια παράσταση που θα σε ταξιδέψει με μπόλικο γέλιο…

Οι ημέρες  των παραστάσεων είναι   κάθε Τετάρτη & Κυριακή: 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00 και  Σάββατο διπλή παράσταση  18:00 & 21:00.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.