Περισσότερα προαπαιτούμενα για να γίνει το Euro-Working Group…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη το Euro-working Group καθώς, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη αποκλειστικά για την Ελλάδα προκείμενου να εξετάσει την πρώτη δόση των προαπαιτούμενων. η αξιολόγηση των εν λόγω μέτρων μετατίθεται για μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες το πρακτορείο Bloomberg, η απόφαση για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκ. ευρώ, που συνδέεται με την επίμαχη δέσμη προαπαιτούμενων, θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν ικανοποιεί όλα τα συμφωνηθέντα.

Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που θα συζητηθούν το επόμενο τριήμερο στις συναντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των αποστολών των θεσμών, οι οποίοι βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα.

Αύριο, Τετάρτη, στις 9 το πρωί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ συνάντηση των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί και για τις 18.00 το απόγευμα.

Στην πρωινή συνάντηση θα πάρει μέρος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ αντικείμενο της διαπραγμάτευσης αναμένεται να είναι ο συντονισμός της εφαρμογής του προγράμματος.

Στην απογευματινή συνάντηση θα πάρουν μέρος και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών κύριοι Χουλιαράκης και Αλεξιάδης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτελούν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές/δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

Οι συναντήσεις θα γίνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.