Το Μυστικό πέρασμα για «την Πέτρα του Βορρά» ξεκινά από το Θέατρο Αλίκη – Πρεμιέρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας  Κυριακού

Λένε φέτος ότι στο θέατρο Αλίκη υπάρχει ένα μυστικό πέρασμα! Πραγματικά   Υπάρχει… το είδα…   Κανένα τραινάκι δεν σε περιμένει απ έξω. Όλο το ταξίδι αρχίζει όταν καθίσεις στα κόκκινα καθίσματα του θεάτρου.

Μεσημέρι Σαββάτου(31/10) Το  θέατρο Αλίκη γεμίζει με παιδικά μουτράκια. Η  παιδική παράσταση του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου «Η Πέτρα του Βορρά» ανοίγει αυλαία και μας μεταφέρει  στο μαγικό κόσμο ενός αγοριού 760χρόνων,  που  θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στα πέρατα του κόσμου για να βρει τον πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.

Η παράσταση αυτή αποτελεί το εισιτήριο για έναν κόσμο όπου τα πάντα είναι πιθανά. Θα συναντήσεις  περίεργα πλάσματα που ζουν μέσα σε πέτρες και περιμένουν να ελευθερωθούν. Μία παράσταση όπου μπορείς να βρεθείς σε ανάποδους κόσμους, με σκύλους, ποντικούς και πάπιες, να είναι σε θέση εξουσιάζουν τους ανθρώπους, κατοικώντας σε πύργους γοτθικούς.

Η  Δύση συναντάει την Ανατολή και ο Βορράς το Νότο, καθώς ο αλλόκοτος θίασός του, μάγοι, μάγισσες και αυτοκράτορες του ήλιου αναμετρούν τις δυνάμεις τους σε έναν πόλεμο που θα σταματήσει μόνο όταν βρεθεί στη σκηνή η Πέτρα του Βορρά!

Έτσι είναι και στη δική μας  ζωή,  όποιος έχεις θάρρος κερδίζει!!… κάτι περισσότερο

Μια παράσταση που κατά λάθος ξέφυγε από τον  κόσμο της μεγάλης οθόνης  και πήρε σάρκα και οστά στη θεατρική σκηνή. Πρωτότυπη  –  αρκετά έξυπνη και με φαντασία  η ιστορία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.  Εντυπωσιακά σκηνικά δεν υπήρχαν. Ήταν τόσα όσα έπρεπε για να συμπράξουν με τα κουστούμια για να βγει ένα καλό οπτικό αποτέλεσμα . Η κινησιολογία ίσως να είναι και το ατού της παράστασης.

Η επιλογή των κλασσικών κομματιών που έντυσε ο Αλέξης Πρίφτης το έργο,  ήταν τα ιδανικότερα για την  ψυχοσύνθεση και ιδιοσυγκρασία του  παιδιού.  Ειδικά  η κλασσική μουσική, μελέτες έδειξαν   ότι δεν ρυθμίζει μόνο τη  συχνότητα του αυτιού, αλλά βοηθά και στη συγκέντρωση – προσοχή του παιδιού.

Είναι μια πολύ καλή  παράσταση –  έχει ρυθμό – είναι ιδανική για ηλικίες 6 – 12 –  και πρωταγωνιστούν   εννιά εξαιρετικοί  νέοι ηθοποιοι.

Και επειδή το παιδί είναι ο κριτής σε αυτή την περίπτωση, τα γκάλοπ έδειξαν ότι οι μικροί μας φίλοι έφυγαν εντυπωσιασμένοι και ξετρελαμένοι από αυτό το μαγικό ταξίδι που άρχισε και τελείωσε στο Θέατρο Αλίκη.


Συντελεστές

Κείμενο έργου: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Σκηνοθεσία παράστασης: Κατερίνα Παπαδάκη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια παράστασης: Αθανασία Σμαραγδή

Μουσική Επιμέλεια έργου: Αλέξιος Πρίφτης

Κινησιολογία ηθοποιών: Μανώλης Θεοδωράκης

Φωτισμοί σκηνής: Νίκος Βλασόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης

Πρωταγωνιστούν:

Φανή Αποστολίδου, Χριστίνα Δενδρινού, Ντένης Μακρής, Τζεφ Μαράουι, Κατερίνα Παπαδάκη, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Πολιτάκης, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.


Πού: Θέατρο Αλίκη

Πρεμιέρα: 31 Οκτωβρίου

Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά (με διάλειμμα)

Εισιτήρια:

Γενική Είσοδος 10€


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.