Οι Γάλλοι επιχειρούν να βρουν την καθημερινότητα τους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Παρά το σοκ και το τριήμερο εθνικό πένθος που έχει κηρυχτεί στην Γαλλία μετά το μακελειό, οι Παριζιάνοι προσπαθούν να επιστρέψουν σιγά-σιγά στους ρυθμούς της καθημερινότητας, ακόμη και αν ξέρουν ότι ο φόβος της τρομοκρατικής απειλής θα τους στοιχειώνει για μεγάλο διάστημα, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Νηπιαγωγεία, σχολεία, κολέγια, χώροι πολιτισμού και άθλησης, μνημεία και πράσινοι χώροι, στην πλειοψηφία τους, αναμένεται να ανοίξουν ξανά από σήμερα στο Παρίσι, σε μια προσπάθεια να δοθεί η αίσθηση ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά μετά την φρίκη και το αίμα που σκόρπισαν οι τζιχαντιστές την περασμένη Παρασκευή στην γαλλική πρωτεύουσα.

«Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη, όλα αυτά χτυπήθηκαν και θα πρέπει να τα υπερασπιστούμε. Η ζωή θα πρέπει να ξαναρχίσει, γι’ αυτό και τα σχολεία ανοίγουν σήμερα το πρωί» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Ναζά Βαλό Μπελκασέμ.

«Έχετε δίκιο να λέτε ότι η Γαλλία πενθεί…Τραγουδούμε τη Μασσαλιώτισσα στα στάδια, στα θεάματα. Τα μνημεία όλο του κόσμου φέρουν τα χρώματά μας. Η τρομοκρατία χτύπησε και μπορεί να χτυπήσει εκ ενόυ, αυτές τις ημέρες, μέσα στις εβδομάδες που έρχονται . Δεν το λέω για να προκαλέσω φόβο, αλλά για να το συνειδητοποιήσουν οι Γάλλοι. Θα ζήσουμε για μεγάλο διάστημα με αυτή την τρομοκρατική απειλή» δήλωσε από την πλευρά του, o Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στον σταθμό RTL.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.