Πυροβολισμοί και εκρήξεις στο Σεντ Ντένι … τουλάχιστον τρεις ύποπτοι νεκροί {live}

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τρεις νεκροί, εκ των οποίων μία γυναίκα που ανατινάχθηκε με τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, είναι ο απολογισμός της επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας σε διαμέρισμα στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Σεν Ντενί.

 

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde κάνει λόγο, επίσης, για τρεις συλληφθέντες – όλοι τους ύποπτοι ως δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαιώνει τις τρεις συλλήψεις, επικαλούμενο δικαστική πηγή.


Το Associated Press κάνει λόγο για τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς.


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες γαλλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κάνουν λόγο και για έναν περαστικό που σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση.


Προηγήθηκε βροχή πυροβολισμών, επί περισσότερο από δύο ώρες, και μπαράζ εκρήξεων, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στο διαμέρισμα στο οποίο θεωρείται ότι βρισκόταν «αριθμός υπόπτων» των αιματηρών επιθέσεων της Παρασκευής.


Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις 7.30 τοπική ώρα (8.30 ώρα Ελλάδος) ακούστηκαν τουλάχιστον επτά εκρήξεις. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.


Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των επίλεκτων δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας σε διαμέρισμα στο οποίο βρισκονται ταμπουρωμένοι δύο έως τέσσερις άνδρες, ανταλλάσσοντας πυρά με αστυνομικούς.

Περίπου 50 στρατιωτικοί αναπτύχθηκαν στο βόρειο Παρίσι γύρω από την περιοχή στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο βέλγος τζιχαντιστής για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής, είναι ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, δήλωσε αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, το οποίο αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος θεωρούνταν αρχικά ότι οργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο έχει περικυκλώσει η αστυνομία στο Σεν Ντενί.

«Η επιχείρηση της αστυνομίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχει τελειώσει», δήλωσε το τοπικό μέλος του κοινοβουλίου, Ματιέ Ανοτέν, στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. «Όλοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Εξακολουθούν να βρίσκονται ένοπλοι οχυρωμένοι μέσα στο διαμέρισμα», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο κέντρο του Σεν Ντενί, όπου διεξάγεται η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Ζητήθηκε «από τον πληθυσμό να αποφεύγει πάση θυσία την ζώνη του κέντρου της πόλης», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

 

{youtube}p53pz6f1Oww{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.