Ο Δημήτρης Γιώτης μας αποκαλύπτει τη νέα του θεατρική δουλειά

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Το Ημερολόγιο ενός τρελού» συνεχίζει με επιτυχία το ταξίδι του, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος με επόμενο σταθμό, το χειμερινό Φεστιβάλ «Γαλαξίας 2017» στη Νέα Σμύρνη στις 16 Μαρτίου.

Ο Δημήτρης Γιώτης, υποδύεται τον ήρωα του Νικολάι Γκόγκολ, με ένα δικό του ιδιαίτερο  τρόπο, αξιοπρεπέστατο, κερδίζοντας το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του, αφού η παράσταση διανύει το δεύτερο χρόνο επιτυχίας της.

 

Ο αγαπημένος ηθοποιός, παράλληλα, με την καθηλωτική ερμηνεία του στο ”Ημερολόγιο ενός Τρελλού” θέλησε να πάρει μια ανάσα , απαντώντας θετικά και με  ευχαρίστηση  στην πρόταση του Γιάννη Αϊβάζη, να συμπρωταγωνιστήσει στη μαύρη κωμωδία ”Ο κύκλος” του Δημήτρη Μητρόπουλου, με τους Γιώργο Κοψιδά, Κατερίνα Τσάβαλου, Ευγενία Παναγοπούλου, Κώστα Φραγκολιά, Νίκο Κερασιώτη αλλά και τον τούρκο συνάδελφο του Μπουράκ Χακί.

Ο Δημήτρης Γιώτης, μίλησε  στο aVecnews.gr, για τη νέα αυτή συνεργασία, λέγοντας ότι «Η προοπτική της συνύπαρξης με τον Μπουράκ Χακι, μου κέντρισε το ενδιαφέρον.  Ιδιαίτερα στη χώρα μας είναι πολύ αναγνωρισμένος,  που για να είμαι ειλικρινής δεν τον γνώριζα καθόλου.  Όχι  από σνομπισμό,  αλλά δεν είχε τύχει να παρακολουθήσω κανένα τούρκικο σήριαλ….και με την ιδιαιτερότητα της γλώσσας έχει ένα ενδιαφέρον – έχει πλάκα. Είναι  μαύρη κωμωδία. Ίσως  το είχα ανάγκη γιατί ο ”Τρελλός” μου, μου έχει πάρει τα μυαλά εδώ και τρία χρόνια, αν αναλογιστείς την προετοιμασία και τα δύο χρόνια πορείας του. Ο «Τρελλός» είναι κατάθεση ψυχής, είναι εσωτερική ανάγκη αναμέτρησης με το βαθύτερο εγώ μας, είναι βουτιά στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής μας….είναι πολλά…είναι η ανάγκη να συνομιλήσουμε και να αγγίξουμε πληγές κρυμμένες, να τις αναγνωρίσουμε και να τις επουλώσουμε….Ε, ο ”Κύκλος” έχει γέλιο, έχει κέφι.  Είμαστε  μια ωραία παρέα (τι κοινότυπο – αλλά και να μην ίσχυε, θα το λέγαμε;) είμαστε μια ωραία παρέα και αυτό βγαίνει στη σκηνή (γέλια)…”

Ο “Κύκλος” σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη, θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου στο θέατρο Σταθμός.


Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας σαρανταπεντάρης μικροαστός ξαφνικά χάνει τα πάντα και έτσι αποφασίζει να βάλει τέλος στη μίζερη ζωή του. Όμως, σαν από μηχανής Θεός, ο δικηγόρος της πρώην γυναίκας του τού δίνει τη λύση που από καιρό εκείνος έψαχνε, μη ξέροντας τις προθέσεις του. Το μπέρδεμα όμως στη ζωή του θα το φέρει μία απρόσμενη επίσκεψη από την Τουρκία, που θα του αλλάξει τη ζωή συθέμελα. Αυτή η επίσκεψη θα του παρουσιάσει όχι μόνο την αλήθεια, αλλά θα τον φέρει αντιμέτωπο και με μία σειρά από απρόσμενες και ξεκαρδιστικές συναντήσεις, με απίθανους χαρακτήρες, που δύσκολα μπορεί να φανταστεί ένας καθημερινός άνθρωπος. Ο κύκλος της ζωής, άλλωστε, είναι πάντα απρόβλεπτος. Έτσι δεν είναι;

Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ενώ ο Γιάννης Αϊβάζης αναλαμβάνει τη διασκευή του κειμένου και τη σκηνοθεσία του έργου. Στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός θα ανέβουν οι Γιώργος Κοψίδας, Δημήτρης Γιώτης, Κατερίνα Τσαβαλού, Ευγενία Παναγοπούλου, Burak Hakki, Κώστας Φραγκολιάς και Νίκος Κερασιώτης, για να αποδώσουν τους πολύπλευρους και παράξενους χαρακτήρες της παράστασης, η οποία προσδοκά να δώσει άλλο χρώμα στα τριήμερά μας.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου στο θέατρο Σταθμός και θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και τις Κυριακές στις 20:30. Εσείς πώς τα πάτε με τις ανατροπές; Ετοιμαστείτε για μία παράσταση που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε και που ζείτε την καθημερινότητα.


Info

«Ο κύκλος»

Θέατρο Σταθμός

Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

Πρεμιέρα: Πέμπτη 9 Μαρτίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο 21.15, Κυριακή 20.30

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.