Παραμυθένια βασιλόπιτα-Συνταγή

Vasilopita almond
Facebook
Twitter
LinkedIn

Υλικά
650 γρ φρέσκο βούτυρο
500 γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 κ γλ μαχλέπι σε σκόνη
1/2 κ γλ μαστίχα κοπανισμένη με 1 κ σ άχνη ζάχαρη
7 αυγά
80 γρ κονιάκ
900 γρ αλεύρι μαλακό
20 γρ μπέκιν πάουντερ
150 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα, ψιλοκομμένα

Τρόπος παρασκευής
1.    Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
και το χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το
ξύσμα, τη βανίλια, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
2.    Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και προσθέτετε τα
αμύγδαλα, ανακατεύοντας ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.    Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί και αδειάζετε μέσα
το μείγμα της βασιλόπιτας. Πλένετε το νόμισμα και το τυλίγετε σε
αλουμινόχαρτο. Το ρίχνετε  στο ταψί, όπου εσείς θέλετε.
4.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και τοποθετείτε το
ταψί στην επάνω σχάρα και ψήνετε για 50′-60′. Βγάζετε και αφήνετε να
κρυώσει. Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το διακοσμείτε με ζάχαρη άχνη και σπόρους ροδιού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.