Νέα εταιρία και ημερομηνία για τις εκλογές ψάχνει η ΚΕΦΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οδό διαφυγής από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η ΝΔ μετά το πρωτοφανές εκλογικό φιάσκο αναζητεί σήμερα, Πέμπτη, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ο Γιάννης Τραγάκης, ως αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος, καλείται να προεδρεύσει στην ΚΕΦΕ αντί του Ανδρέα Παπαμιμίκου, με πρώτη προτεραιότητα την άμεση συμφωνία με νέα εταιρία που θα αναλάβει αξιόπιστα να διενεργήσει τις εκλογές και τον ορισμό της ημερομηνίας της «γαλάζιας» κάλπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, η ΚΕΦΕ, συνεπικουρούμενη από τεχνικούς συμβούλους της ΝΔ, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με θυγατρική του ΟΤΕ, προκειμένου να υποστηρίξει τεχνικά την εκλογική διαδικασία.

Αν επιτευχθεί συμφωνία, κομματικές πηγές δεν απέκλειαν το νέο χρονοδιάγραμμα για τις γαλάζιες κάλπες να οριστικοποιηθεί ακόμη και σήμερα, με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν περίπου ως καταληκτική ημερομηνία την 13η Δεκεμβρίου ώστε στις 20/12, εφόσον απαιτηθεί, να διεξαχθεί και ο δεύτερος  γύρος.

Στο επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού αναγνωρίζουν ότι το κόμμα κινείται  σε ένα σκηνικό ασφυξίας ενώ δεν υπάρχει περιθώριο για μετάθεση του εκλογικού ορίζοντα στο 2016. Σε όλη την κομματική πυραμίδα είναι διάχυτη η ανησυχία ότι η ΝΔ θα βρεθεί αντιμέτωπη με εκρηκτικές καταστάσεις εάν η πολιτική και θεσμική εκκρεμότητα με την ανάδειξη ηγεσίας δεν έχει διευθετηθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Υπ’ αυτό το πρίσμα και εφόσον υπάρξει δυστοκία εταιρειών μηχανοργάνωσης να αναλάβουν το ρίσκο ή να εγγυηθούν το χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί η αξιωματική αντιπολίτευση, βουλευτές και γαλάζια κομματικά στελέχη εισηγούνται οι εκλογές να διεξαχθούν ακόμη και με χειρόγραφη καταγραφή των ψηφοφόρων.

 

Η προοπτική αυτή που συνοδεύεται από ερωτηματικά για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, υποδείχθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συζητείται ήδη στα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών.

 

Το κλίμα, ωστόσο, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο οι υπόνοιες περί «σαμποτάζ» που ανέβαλε τις κάλπες της περασμένης Κυριακής. Τη σκυτάλη από την Ντόρα Μπακογιάννη πήρε χθες (στο Mega) ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος κινούμενος από άλλη αφετηρία επίσης δεν απέκλεισε «δολιοφθορά» και παρέπεμψε στη δικαστική έρευνα που ζητείται να ξεκινήσει για το φιάσκο.

 

Τη δικαστικό οδό φρόντισε να δείξει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την πρώτη παρέμβασή του στον νέο μεταβατικό αρχηγό Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο κάλεσε να προβεί σε όλες τις «νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες» κατά της εταιρείας Infosolutions – που καταγγέλεται από τον πρώην αρχηγό ότι έπληξε το κύρος, την αξιοπρέπεια και τα συμφερόντων του κόμματος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.