De Profundis στο θέατρο Ανεσις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το κοινό της Αθήνας υποδέχτηκε με θερμά χειροκροτήματα το De Profundis, κορυφαίο έργο του Oscar Wilde, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Σπύρου Κυριαζόπουλου, στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις. 

Ο Σπύρος Κυριαζόπουλος στο μονόλογο υπό τη μορφή επιστολής την οποία έγραψε έγκλειστος στις φυλακές του Ρέντινγκ ο Ιρλανδός μυθιστοριογράφος, ποιητής, δραματουργός και κριτικός, απευθυνόμενος στο νέο που εξαιτίας του καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, «συνομιλεί» με το τελευταίο έργο του Wilde, τη Mπαλάντα της φυλακής του Ρέντινγκ, την οποία συνέγραψε όταν αποφυλακίστηκε και αφιέρωσε σ’ ένα συγκρατούμενό του στρατιώτη, καταδικασμένο σε θάνατο για το φόνο της γυναίκας του.

Προηγούμενη εκδοχή τoυ De Profundis παρουσιάστηκε με επιτυχία το Μάρτιο του 2015, εξελίχθηκε και παρουσιάζεται τώρα στην τελική του μορφή. Περιόδευσε ανά την Ελλάδα με παραστάσεις σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Ηράκλειο και Πάτρα. Έμεινε στη Θεσσαλονίκη με παράταση παραστάσεων  για όλον τον Δεκέμβριο 2015 στο θέατρο Αθήναιον.

Πες  μου για τον σκοτεινό κόσμο των σκιών, που αγάπησα τόσο… Πες  μου για τη ζωή του και  τη ψυχή του. Είμαι περίεργος γι αυτόν που με δηλητηρίασε  και  μου δωσε τέτοιον πόνο που κανείς δε δείχνει έλεος …


Πρεμιέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η ταυτότητα της παράστασης

Διασκευή-σκηνοθεσία-κοστουμια: Σπύρος Κυριαζόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Σεσιλ Μικρούτσικου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Πρωτότυπη Μουσική: Άλκης Λιβαθινός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κίτσου

Σχεδιασμός Μαριονέτας: Δήμητρα Γιoβάννη


ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

ΤΙΜΕΣ

10 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο)


Διάρκεια 65΄


https://web.facebook.com/De-profundis-782070528508971/

Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.2107488881-2,στο Viva.gr ( τηλέφωνο κρατήσεων 11876), στο κατάστημα Viva (The Mall Athens) και στο VivaWallet Mobile App, στα καταστήματα Public και στο  tickets.puplic.gr, στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου  και στο tickets.papasotiriou.gr, στα βιβλιοπωλεία Ianos  και στο tickets.ianos.gr, στα καταστήματα Seven Spots, στα Reload Stores, στα καταστήματα Media Markt και στο tickets.mediamarkt.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.