Κίνα παγκόσμιες επιπτώσεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

By Lawrence K. Rosinger

Η κρίση στο Τραπεζικό σύστημα της Κίνας και οι παγκόσμιες επιπτώσεις…
μέρος 3ο
Eπιμέλεια Μ.Παναγιώτου Τι γίνεται  όμως με την οικονομία των ΗΠΑ;

Δεν ξέρουμε. Εάν το ένα τρίτο του πλανήτη που είναι ήδη την αύξηση του ΑΕΠ επιβραδύνεται ή πηγαίνει αρνητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται σε ένα εξασφαλισμένος ύφεση, αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα 2,5% πραγματικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ Πιστεύουμε ότι πρόκειται να ξυρίσετε 1.5 % έκπτωση σε αύξηση του ΑΕΠ: Αυτό σημαίνει ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι μέχρι 0,5% έως 1%, το οποίο δεν είναι καλό. Και πάλι, αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου. Οι ΗΠΑ ήδη ανακεφαλαίωσε τις τράπεζες και έτσι δεν θα έχουν κανένα τραπεζικά προβλήματα. Αλλά θα έχουμε προβλήματα με την ανάπτυξη.

Μια οικονομική κρίση στην Κίνα θα είναι αναμφισβήτητα πολλές φορές τόσο μεγάλη όσο το ένα στις ΗΠΑ Γιατί δεν την οικονομική κρίση στην Κίνα επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία κατά τον ίδιο τρόπο;

Στην αμερικανική οικονομική κρίση, είχαμε τη Lehman [Brothers] πάει κάτω. Όταν η Lehman πήγε κάτω, όλες οι πιστωτικές επιστολές και του εμπορίου ακυρώθηκαν και έπρεπε να επαναληφθεί. Παγκόσμιο εμπόριο σταμάτησε.

Έτσι, είναι ότι οι οικονομίες αυτές η αποσύνδεση ή απλά ότι το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ λιγότερο συνδεδεμένη με τις κινεζικές τράπεζες;

Δεν νομίζω ότι οι κινεζικές τράπεζες αντιπροσωπεύουν συστημικό κίνδυνο για τις τράπεζες των ΗΠΑ. Οι τράπεζες των ΗΠΑ ήταν τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με όλες τις επιχειρήσεις, όταν η Lehman κατέβηκε υπήρχε αυτός ο φόβος ενός αποτελέσματος μετάδοσης.

Εσείς πιστεύετε πολλές αναδυόμενες αγορές θα είναι κακό ως επιβραδύνει την Κίνα. Είναι εκείνοι κυρίως οι αγορές της Ανατολικής Ασίας που συνδέονται με την Κίνα;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς διασυνδέονται Νοτιοανατολική Ασία είναι με τον εαυτό της. Σιγκαπούρη έχει 68,4% των εξαγωγών πηγαίνουν στην Ανατολική Ασία. Αν η Κίνα συρρικνώνεται και η υπόλοιπη Ανατολική Ασία συρρικνώνεται, η Σιγκαπούρη είναι σε τεράστιο κίνδυνο. Σε όλα, η Κίνα αντιπροσωπεύει το 40% του εμπορίου στην περιοχή. Αν οι κινεζικές τράπεζες έχουν μια πιστωτική συστολή, τι σημαίνει αυτό για την υπόλοιπη περιοχή; Δεν είναι καλό.

Πώς μπορείτε να κάνετε τα χρήματα από αυτό;

Αυτό που σκεφτόμαστε είναι πιθανό να συμβεί είναι ότι το κινεζικό νόμισμα είναι πιθανό να υποτιμήσει. Η επόμενη υποτίμηση που κάνουν θα είναι κάπου μεταξύ 15% -20%. Αν και όταν το κάνουν, αυτά τα άλλα νομίσματα θα έχουν εκδόσεις beta στην Κίνα. Πιστεύουμε ότι το δολάριο Σιγκαπούρης και Ταϊλάνδης μπατ πρόκειται να υποτιμήσουν ακόμη περισσότερο από ό, τι η Κίνα.

Έχετε κάποια προτίμηση όσον αφορά τη λήψη bearish άποψη; Υπάρχει κάτι που σας αρέσει τώρα εκεί;

Όχι δεν έχω κάποια προτίμηση. Νομίζω ότι όταν κοιτάς μέσα από 10 χρόνια της ιστορίας μας, όπου θα κάνουμε το καλύτερο είναι που εντοπίζουμε ανωμαλίες. Πρώτα ήταν η οικονομική κρίση. Στη συνέχεια, θέσαμε ένα ταμείο Ιαπωνία. Τώρα είμαστε πραγματικά επικεντρώθηκε στην ασιατική κρίση του τραπεζικού συστήματος. Θα υπάρξουν μεγάλα πράγματα για να βγει από αυτή την κρίση να πάει μακριά. Τι θα δείτε τώρα είναι κάποια δάνεια πηγαίνει άσχημα.

Πώς νομίζετε ότι για το μήκος του χρόνου και τις επενδύσεις σας;

Η κρίση των subprime συνέβη πολύ γρήγορα. Έχουμε ξεκινήσει μια subprime μόνο ταμείο, το Σεπτέμβριο του 2006 και η πρώτη μεγάλη ρωγμή στο subprime ομόλογα ήταν το Φεβρουάριο του 2007. Η Ιαπωνία ταμείο που αρχικά ξεκίνησε στο τέλος του 2010, και είχαμε δύο χρόνια πριν από την τράπεζα της Ιαπωνίας πήγε για σοκ και δέος-τους πρόγραμμα, έτσι ώστε να πήρε λίγο χρόνο. Είναι πιο εύκολο από την άποψη του τι κάνουμε για να εγκαινιάσει ένα ειδικό όχημα που έχει ένα χρονικό πλαίσιο τριών ή τεσσάρων ετών σε αυτό από ό, τι στον κόσμο των hedge funds που έχει τριμηνιαία εξαγορές. Οι Κινέζοι τραπεζικά θέματα που μόλις ξεκίνησε. Μπορεί να χρειαστούν άλλα δύο χρόνια ή έτσι πριν από ζημίες δανείων φτάσει στο αποκορύφωμά τους.

Έτσι έχετε την δυνατότητα να πάρετε μια πιο μακροπρόθεσμη στάση όσον αφορά τις συναλλαγές;

Έχω και στο παρελθόν, αλλά σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτές τις ημέρα και ηλικία, αν δεν κερδίσει για 18 μήνες, ο καθένας σκέφτεται είσαι ηλίθιος, γι ‘αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από ό, τι αυτές τις μέρες ήταν ακόμη τότε.

Αρκετα τα hedge funds κλείνουν. Σκέφτεστε μέσα από το πώς ξετυλίγεται φρούριο, πώς έχει αλλάξει το τοπίο;

Νομίζω ότι είναι κυριολεκτικά τρίμηνο σε τρίμηνο. Νομίζω ότι η ζωή είναι τόσο φευγαλέα σε αυτήν την επιχείρηση. Μπορείτε να έχετε μια φανταστική πορεία και σε ένα χρόνο, μπορείτε να έχετε εξαγορές για το 80% των στοιχείων του ενεργητικού. Είναι απίστευτο το πόσο άστατος επενδυτές μπορεί να είναι. Έχουμε κυριολεκτικά μετρήσει τις ευλογίες μας κάθε φορά που θα ξυπνήσει και να έχουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε, διότι ποτέ δεν ξέρεις πόσο εύθραυστη είναι η ζωή, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Ξέρεις πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Εάν έχετε έναν υγιή σεβασμό για αυτό, είναι πολύ πιο εύκολο να ασχοληθεί με το θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.