Ποσο κινδινεύουν οι επιχειρηματιες μας…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κρίσιμες ώρες για το Επιχειρηματικό μας περιβάλλον.

Επιμέλεια Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πηγή: BLOOMBERG BUSINESS

Στην εύπορη συνοικία του Κολωνακίου, H k.Αρετή Georgili ,είχε το βιβλιοπωλείο της, με μια γκαλερί και καφέ, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης: Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί 90 τοις εκατό σε 10 ημέρες. Είχε να απολύσει δύο από τους υπαλλήλους της την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να κάνει την κρίσιμη απόφαση αν θα μείνει ανοικτή ή σκεφτείτε μια άλλη πόλη στην Ευρώπη», είπε στο μέτωπο των ραφιών όπου είχε αποθηκεύσει τίτλους από τους Γάλλους φιλόσοφους και Ρώσους μυθιστοριογράφους. “Μέχρι τώρα ήταν μια υγιής επιχείρηση. Τώρα οι ξένοι χονδρέμποροι έχουν μειώσει την έκπτωση και την πιστωτική μου. “

Ευσταθίου, φαρμακοποιός στην Αθήνα που δεν ήθελε να δώσει το όνομά της, δήλωσε την άμεση ανησυχία της αν είναι αναλώσιμα τα φάρμακα της.

«Υπάρχουν πολλά φάρμακα που δεν έχουμε αρκετό κύκλο εργασιών », είπε, δείχνοντας ένα κομμάτι χαρτί με περίπου 30 φάρμακα που παρατίθενται. «Αλλά εγώ δεν ανησυχώ. Νομίζω ότι θα είναι εντάξει. “

Έλεγχοι Κεφαλαίου: Σκληρή χάπι που δεν καταπίνετε

Ότιτην την αισιοδοξία αυτή συμμερίζεται και υποστηρίζει ο.κ. Τσίπρας, σύμφωνα με Ηλιάδου στη Θεσσαλονίκη είναι θετικό.

Συμπέρασμα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες απαιτούν ελάχιστο – έως μικρό κεφάλαιο για το άνοιγμα τους, όπως τα coffee shops τα ελληνικά ταχυφαγεία,κοινώς σουβλατζίδικα κάνουν την εμφάνιση τους σε κάθε γωνιά ΑΘΗΝΑΣ και ΠΕΙΡΑΙΑ, ανεξαρτήτως θέσης ανταγωνισμού [ ακόμα και πλαί – πλαί ].

Eιδικά τα πρώτα κάνουν και delivery άκουσον – άκουσον, ακόμα και για ένα καφε,συναγωνιζόμενα μεταξύ τους για τα συνοδευτικά 2μπισκοτάκια ή δυό σοκολατάκα….η δε τιμή τους ? πολύ χαμηλή…. Σε σημειό πού πολλά γραφεία και καταστήματα πού ο εργαζόμενοι τους έκαναν τον Γαλλικό καφέ τους….ομαδόν,παραγγέλουν ομαδικά κα με έκπτωση 10 % Έως 15%…ΔΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣ και εκεί, είδατε πού μάθαμε και συνηθίσαμε τις ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ?

Η κ. Μαρία Ηλιάσου, η οποία είναι ιδιοκτήτης ενός franchise για την Goody? S Burger [ Σπίτι αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη ],δήλωσε ότι οι προμηθευτές της , οι οποίοι συνήθιζαν να πληρώνονται μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής ζητούν μετρητά από τον Ιούλιο. «Εγώ και οι άλλοι άνθρωποι σαν εμένα που έχουν μια επιχείρηση για να τρέξει, ή να έχουν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, είμαστε σίγουρη για τη σύναψη της συμφωνίας και είμαστε ανήσυχοι για το χρόνο που χάνεται κάθε μέρα», δήλωσε ο Ηλιάσου, .

Σκληρή κατάσταση για τους Έλληνες Μικρές Επιχειρήσεις: Makryniotis

Μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα τείνουν να έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό, που δεν επηρεάζονται από τα όρια των capital controls. Είναι οι μικρές επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά του εμπορίου, που ζουν μέρα με τη μέρα την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους δανειστές και τους αυξάνει τις ανησυχίες τους.

Επώδυνο Αδιέξοδο

Η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη των μικρών επιχειρήσεων και των ανθρώπων που εργάζονται για τον εαυτό τους.

Η αναλογία των αυτοαπασχολούμενων στο εργατικό δυναμικό ανέρχεται σε περίπου 35 τοις εκατό, σύμφωνα με έκθεση που εδρεύει στην Ουάσιγκτον Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας. Μεταξύ των εταιρειών, πάνω από το 60 τοις εκατό απασχολούν λιγότερα από 10 άτομα. Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη [ Ο.Ο.Σ.Α. ] με τα στοιχεία του αυτά δείχνει.

Ο αγώνας για να τρέξει ζόμπι επιχειρήσεις στην Ελλάδα,θα συνεχιστεί, αλλά η λύση του φαίνεται να είναι κοντά…….

Αυτά….ίδωμεν …………

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.