Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προστασίας και αποκατάστασης στο Λόφο Καστά

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες άμεσης προστασίας και αποκατάστασης του αναγλύφου της περιοχής στον Λόφο-Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, όπως προέκυψε από την αυτοψία που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εξασφάλιση των πρανών του Λόφου-Τύμβου Καστά, του περιβόλου και του περιβάλλοντος χώρου με την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, καθώς και η διευθέτηση της απορροής των ομβρίων υδάτων με τις κατάλληλες εργασίες αποστράγγισης». Απώτερος σκοπός, είναι η προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου.

Όπως πληροφορεί το υπουργείο, «το εν λόγω έργο εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για το μνημείο και εξελίσσεται σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία και το ισχύον νομικό πλαίσιο.

» Προκειμένου να τηρηθούν οι επιστημονικές προϋποθέσεις για την εκτέλεση του έργου, ανατέθηκε σχετική μελέτη από τη διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, η οποία έτυχε της θετικής γνωμοδότησης του ΚΑΣ και, ακολούθως, της έγκρισης του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το έργο των χωματουργικών εργασιών υλοποιήθηκε ταχύτατα και ποιοτικά άρτια. Αξίζει εδώ να σημειωθεί η σημαντική συμβολή του δήμου Αμφίπολης, που παραμένει διαχρονικά πιστός αρωγός στο έργο της προστασίας του Λόφου-Τύμβου Καστά, ενώ έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟΑ για την εκτέλεση συγκεκριμένων τεχνικών έργων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.