Γερμανοί βουλευτές θα έχουν πρόσβαση σε σημεία της ΤΤΙΠ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ –ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
Γερμανοί βουλευτές θα έχουν πρόσβαση σε σημεία της ΤΤΙΡ αλλά με αυστηρούς όρους
Eπιμέλεια Μ.Παναγιώτου

Επιβεβαιώθηκε το άρθρο μας για την Διατλαντική συμφωνία εμπορίου και επενδύσεων, μεταξύ Η.Π.Α. και Γερμανίας [λέγε Ε.Ε]
Δημοσιεύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2015/ 14:46 με τον τιτλοΤι πρέπει να γνωρίζουμε για την ΤΤΙΡ.
Μετά από σχεδόν τρία χρόνια μυστικών διαπραγματεύσεων και κάτω από αυστηρότατους όρους, Γερμανοί βουλευτές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα κείμενα της διατλαντικής συμφωνίας ΤΤΙΡ σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ανάγνωσης
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, μελανό σημείο της εν λόγω συμφωνίας αποτελεί το γεγονός πως οι διαπραγματεύσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και δεν υπάρχει σχεδόν καμία ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Ωστόσο, από  1 Φεβρουαρίου, δημιουργείται ένα ειδικό αναγνωστήριο στο υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μέλη της γερμανικής κυβέρνησης, βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου, καθώς και μέλη του ομοσπονδιακού συμβουλίου, της αποκαλούμενης Άνω Βουλής.
Οι όροι για την πρόσβαση στο αναγνωστήριο είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Οι βουλευτές πρέπει να αφήνουν κινητά, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στην είσοδο και θα μπορούν να βλέπουν τα έγγραφα μόνο υπό επιτήρηση, ενώ επιπλέον είναι «υποχρεωμένοι να υπογράψουν ότι θα τηρήσουν απόλυτη σιωπή για το περιεχόμενο των εγγράφων» όπως ισχυρίζεται η βουλευτής των Πρασίνων Καταρίνα Ντρέγκε . Μάλιστα ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως όποιος δημοσιεύσει το περιεχόμενο των άρθρων της συμφωνίας, απειλείται με ποινή φυλάκισης.

Βέβαια, το γεγονός πως η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει τίποτα για την εν λόγω συμφωνία και μάλλον θα ψηφιστεί ερήμην της, δεν αλλάζει. Περίπου 3,3 εκατομμύρια υπογραφές παρέδωσε η «Καμπάνια STOP ΤΤΙΡ» τον περασμένο Νοέμβριο στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Οι μισές περίπου ήταν Γερμανών πολιτών.

Πηγή PRESS PROJECT

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.