Ραντεβού στο Παλλάς με την “Όπερα της Πεντάρας” – Συνέντευξη τύπου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού

Δυο μέρες πριν την Πρεμιέρα της παράστασης «Η  Όπερα της Πεντάρας»  των  Κουρτ Βάιλ  και  Μπέρτολτ Μπρεχτ, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης, παρευρέθηκαν  το μεσημέρι της Δευτέρας 22/2/2016 – στο φουαγιέ του Θεάτρου Παλλάς για να μιλήσουν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, για την παράσταση.

Το  αγαπημένο έργο του θεατρόφιλου κοινού,   θα ανοίξει  αυλαία στις  24 Φεβρουαρίου, μόνο  για 20 παραστάσεις στη Σκηνή του Θεάτρου Παλλάς.

«Είναι χαρά μας να συμμετάσχουμε σε αυτή τη σοβαρή προσπάθεια των Αθηναϊκών θεάτρων, δηλαδή  να αντιμετωπίζουν το θέατρο ως ένα σοβαρό καλλιτεχνικό γεγονός και όχι ως μια πολιτιστική δραστηριότητα.» είπε Ο Γιάννης Χουβαρδάς, σκηνοθέτης της παράστασης.  Ενώ συνέχισε τονίζοντας  ότι «η εξέλιξη της  παραγωγής,  από την πρώτη στιγμή που συζητήθηκαν τα βασικά,  μέχρι και την μεθαυριανή πρεμιέρα, ήταν εξαιρετική. Είχαμε πρώτον,  μια άψογη συνεργασία με την παραγωγή. Ήταν συνεχώς δίπλα μας. Δεύτερον ήταν  σημαντικό να έχουμε ένα πολύ καλό θίασο και βρήκαμε τον καταλληλότερο γι αυτό το έργο και τρίτο θέλαμε να έχουμε εξασφαλισμένα τα νότα μας και τη βάση μας όσον αφορά την μουσική του έργου. Η μουσική του έργου έχει τραγουδηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι φιλική, είναι κλασική αλλά ποτέ δεν είχε  στην Ελλάδα  – όσες φορές και να είχε παιχτεί – τις ιδανικές μουσικές συνθήκες, αυτές που  υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το σκηνικό θα είναι ένας μεγάλος, ενιαίος χώρος μαζικής εργασίας, όπου θα συνυπάρχουν, θα συμβιώνουν και θα συγκρούονται μέχρις εσχάτων, μέρα και νύχτα, όλες οι διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που απαρτίζουν την τόσο ιδιότυπη, αλλά και τόσο οικεία κοινωνία της «Όπερας»: ζητιάνοι, πόρνες, μικροεγκληματίες, αστυνομικοί, μικρά και μεγάλα αφεντικά, αλλά και το υπέρτατο, αόρατο αφεντικό, πάνω από όλα και όλους. Κοφτές κινήσεις, καταιγιστικός ρυθμός, πυκνά γκρουπαρίσματα των ηθοποιών, σβέλτο, ειρωνικό ύφος στον λόγο και η ανυπέρβλητη, διεγερτική, τζαζίστικη μουσική του Κουρτ Βάιλ.»


Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν οι: Χρήστος Λούλης (Μακχήθ), Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυρία Πήτσαμ), Άγγελος Παπαδημητρίου (Κύριος Πήτσαμ), Λυδία Φωτοπούλου (Τζέννυ), Νίκος Καραθάνος (Αφηγητής, Αστυνόμος Μπράουν), Νάντια Κοντογεώργη (Πόλλυ), Κίκα Γεωργίου (Λούσυ).

Ενώ τον πολυπληθή θίασο θα  πλαισιώνει μια 12μελή ορχήστρα.

Τα Αθηναϊκά Θέατρα δεν μας απογοήτευσαν ποτέ.  Σήμερα μας απέδειξαν ότι μια ακόμη παράσταση έρχεται για να μείνει στην μνήμη του κοινού. Ωστόσο, αναμονή  μέχρι τις 24…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ-ΔΙΑΝΟΜΗ:

Μετάφραση:  Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία:  Γιάννης Χουβαρδάς

Σκηνικά:  Εύα Μανιδάκη

Κοστούμια:  Ιωάννα Τσάμη

Ενορχηστρωτική επιμέλεια – Διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Οικονόμου

Δημιουργία βίντεο:  Δημοσθένης Γρίβας

Φωτισμοί:  Λευτέρης Παυλόπουλος

Σχεδιασμός ήχου: Κώστας Μπώκος

Φωνητική διδασκαλία:  Μιχάλης Παπαπέτρου

Κινησιολογική επιμέλεια:  Αμάλια Μπέννετ

Φωτογραφίες παράστασης: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Α’ Βοηθός σκηνοθέτη:  Νατάσα Τριανταφύλλη

Β’ Βοηθοί σκηνοθέτη:  Αλέξανδρος Βαμβούκος, Ιωάννα Μπιτούνη

Α’ Βοηθός σκηνογράφου:  Θάλεια Μέλισσα

Β’ Βοηθός σκηνογράφου:  Έλλη Σπάνια

Βοηθός ενδυματολόγου:  Βασιλική Σουρρή


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Μακχήθ:  Χρήστος Λούλης

Κυρία Πήτσαμ:  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Κύριος Πήτσαμ:  Άγγελος Παπαδημητρίου

Τζέννυ:  Λυδία Φωτοπούλου

Αφηγητής, Αστυνόμος Μπράουν:  Νίκος Καραθάνος

Πόλλυ:  Νάντια Κοντογεώργη

Λούσυ:  Κίκα Γεωργίου


ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ :

Αντίνοος Αλμπάνης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ελίζα Γεροντάκη, Έφη Γούση,  Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ελένη Μπούκλη, Βασίλης Μυλωνάς, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Νίκα, Γιώργος Τζαβάρας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.