Η Καλαμάτα υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτευουσα της Ευρώπης…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Καλαμάτα είναι στον τελικό για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Η Επιτροπή Αξιολόγησης προέκρινε την Καλαμάτα στην τελική φάση, αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθεια της όλο αυτόν τον καιρό.
Στο Υπουργείο Πολιτισμού, η Επιτροπή Αξιολόγησης ανακοίνωσε τις τρεις ελληνικές πόλεις που περνούν στο δεύτερο και τελικό στάδιο της διαδικασίας επιλογής της πόλης που θα φιλοξενήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 στην Ελλάδα. Οι προκριθείσες πόλεις είναι η Καλαμάτα, η Ελευσίνα και Ρόδος.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας δήλωσε σχετικά: «Ο αγώνας, τον οποίο κάναμε με ενότητα, είχε αυτό το άριστο αποτέλεσμα. Ζητώ από εδώ και πέρα η ενότητά μας να είναι ακόμα μεγαλύτερη, να έχουμε περισσότερους εθελοντές ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα το οποίο επιθυμούμε όλοι, δηλαδή να είμαστε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.»
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, Έκτωρ Τσατσούλης, έκανε το εξής σχόλιο σχετικά με την έκβαση του πρώτου γύρου: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να προκρινόμαστε στον τελικό και να αναγνωρίζεται η προσπάθεια όλης της πόλης να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας αλλά δεν εφησυχάζουμε΄ η δεύτερη και τελική φάση είναι πιο απαιτητική και χρειάζεται να ξεκινήσουμε άμεσα και συντονισμένα να εργαζόμαστε για αυτήν. Το ότι τελικά υπήρξαν μόνο τρεις πόλεις στον δεύτερο γύρο δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην πρόκρισή μας».
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του KALAMATA:21, Έλενα Πέγκα, δήλωσε και αυτή χαρούμενη και συμπλήρωσε: «Το αμέσως επόμενο διάστημα οι προσπάθεις της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 θα ενταθούν για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις συνεργασίες.»
Στη δεύτερη φάση οι τρεις πόλεις που προκρίθηκαν θα πρέπει και καταθέσουν τον ανανεωμένο φάκελο υποψηφιότητας με περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις ακολουθώντας μάλιστα τις συμβουλές και υποδείξεις της Επιτροπής Αξιολόγησης, να προετοιμαστούν για την επίσκεψη της Επιτροπής και να παρουσιάσουν εκ νέου την υποψηφιότητα της πόλης ενώπιον της Επιτροπής. Η ανακοίνωση της πόλης που θα ανακηρυχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου 2016. 
Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς, συλλόγους, εθελοντές, συντονιστές και συμμετέχοντες των ομάδων εργασίας και όλους όσοι έχουν συμβάλλει κατά την προετοιμασία της υποψηφιότητας της Καλαμάτας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, συστηματικά και ενωτικά την προσπάθεια έτσι ώστε η πόλη μας να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021!
Η Καλαμάτα συνεχίζει δυναμικά την πορεία της στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 και προσκαλεί όλους τους φορείς να συμμετέχουν κι αυτοί στην τελική ευθεία της πόλης να είναι αυτή η νικήτρια ενός τόσο μεγάλου Ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.