Escuela στο θέατρο Θησείον – μόνο για λίγες παραστάσεις

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ο Γκιγιέρμο Καλντερόν (ηγετική μορφή του νέου πολιτικού θεάτρου, της Λατινικής Αμερικής), έγραψε το “Escuela”, που σημαίνει σχολείο. Χρόνος, 1987, στρατιωτική δικτατορία του Πινοσέτ. Τόπος, η Χιλή. Μια ομάδα ακροαριστερών φοιτητών – ακτιβιστών, συγκεντρώνονται σε ένα σκοτεινό σαλόνι, για να μυηθούν στις μεθόδους του ένοπλου επαναστατικού αγώνα, για την ανατροπή της στρατιωτικής δικτατορίας. Φορούν μάσκες, για να κρύψουν την ταυτότητά τους και να αποτραπεί η κατάδοσή τους, σε περίπτωση σύλληψης και βασανισμού, διδάσκονται πως να χρησιμοποιούν όπλο, μυστικές οργανωτικές πρακτικές, αλλά και πολιτική θεωρία.

Με υπόγειο χιούμορ, εν μέσω τρόμου, αλλά και με διεισδυτική ματιά το “Escuela”, δείχνει τον αγώνα και την πάλη μιας χαμένης γενιάς, έτοιμης να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μέσα, προκειμένου να αποκτήσει δικαιοσύνη και ελευθερία, μαθαίνοντας άτσαλα τους όρους της αντίστασης. Ένα συναρπαστικό έργο, που καταδεικνύει τις συνθήκες εκείνες, που οδηγούν κάποιους συνηθισμένους πολίτες, να πάρουν τα όπλα στα χέρια τους, σε απάντηση στις απάνθρωπες τακτικές των Χιλιανών αστυνομικών δυνάμεων.

 

Το “Escuela”, ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, στο “θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ”, στις 10 Μαρτίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.


Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Βαρσάμη

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

 

με τους:

Αγοραστή Αρβανίτη

Αννίτα Κούλη

Αθηνά Καραγιώτη

Σωκράτη Πατσίκα

Σταύρο Σβήγκο

 

Παραστάσεις κάθε:  Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00

Τελευταία παράσταση: Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Διάρκεια 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

φοιτητικό – ανέργων 8 ευρώ

Προβολή Επικοινωνία: BrainCo S.A.

 

Λίγα λόγια για τον Γκιγιέρμο Καλντερόν

Ο Καλντερόν γεννήθηκε στη Χιλή κατά τη διάρκεια της εκλεγμένης αριστερής κυριαρχίας του Σαλβαδόρ Αλιέντε και ενηλικιώθηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Αυγούστου Πινοσέτ. Η βραβευμένη δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 25 χώρες και η πιο πρόσφατη, ήταν στη Νέα Υόρκη με το Diciembre στο UTR11 και με το Neva στο Public theatre NYC. Το “Escuela” έκανε πρεμιέρα στο Teatro de la Palabra, στο Σαντιάγκο, Χιλή. Έχει παρουσιαστεί: Theater der Welt festival στο Μάνχαιμ – Γερμανία, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα, στο Calouste Gulbenkian Foundation στη Λισαβόνα και στο Théâtre de la Cité Internationale στο Παρίσι. Τον Ιανουάριο 2016, παρουσιάστηκε στο Under the Radar Festival στο Public Theatre στη New York. Επίσης στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ στο Fringe Arts Theatre. Ο Καλντερόν είναι νικητής του βραβείου Best Playwright of the Year (Art Critics Circle-Chile)

 

 

θησείον,

ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Τουρναβίτου 7

τηλ. ταμείου: 210 3255444

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.