Κραυγάζει… ο λύκος βλέποντας την σιωπή των αμνών

Δήμητρα Γκουντούνα
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Δήμητρας Γκουντούνα

Τα Εθνικά μας θέματα δεν τ αγγίζω. Γιατί  όπου και  να ακουμπήσεις τούτο τον τόπο είναι ένα καρφί στην καρδιά. Κι αν έχεις πάθος  με την ιστορία,  νιώθεις σαν το παιδί  το πεινασμένο, που κρατάει στα χέρια του ένα γλυκό και είναι έτοιμοι  όλοι να του το πάρουν. Όταν το 1991 άνοιξαν τα σύνορα μας και ήρθαν πάνω από 1.000.000 Αλβανοί και εγκαταστάθηκαν  στη Χώρα μας,  και όταν  τα Σκόπια ανέβασαν με το δικό μας σύμβολο  τον ακτινωτό ήλιο  ως σημαία τους  και ονόμασαν  το κομμάτι εκείνο της διαμελισμένης Γιουγκοσλαβίας ‘’ Μακεδονία’’ της Δημοκρατίας, δεν ήταν Κυβέρνηση ο Σύριζα.

Όταν  από το 1970 ήταν καθορισμένη η μοίρα της Ελλάδος  και της Κύπρου από τους φίλους μας  τους Αμερικάνους και χαραζόταν ο καινούργιος χάρτης του πλανήτη, δεν ήταν Κυβέρνηση ο Σύριζα.

Στον οικονομικό μας εξευτελισμό και την κατρακύλα ως ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης δεν ήταν κυβέρνηση ο Σύριζα.

Είναι όμως τώρα Κυβέρνηση  και ο οργισμένος Λαός – συνειδητά η υποσυνείδητα- για αυτά που του έχουν κάνει  τόσα χρόνια δεν του επιτρέπει ούτε λάθη ούτε υποχωρήσεις.

Έτσι λοιπόν η ατυχής  έκφραση του κ. Μουζάλα ενός από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς αυτής της Κυβέρνησης  να ονομάσει ‘’Μακεδονία’’ το FYROM στην εκπομπή του Σκάι  είχε σαν αποτέλεσμα να ζητούν την κεφαλή του επί πινάκι. Ήρθε λοιπόν ο κ. Μουζάλας κατευθείαν από την Ειδομένη, μουσκεμένος, λασπωμένος άγρυπνος – η περιγραφή του υπουργού από τον Μπογδάνο  που τον είδε στον διάδρομο του σταθμού – στο στούντιο και έκανε αυτή την γκάφα. Ο  ψύχραιμος και επιμελής δημοσιογράφος  κ. Τζίμας δεν έπρεπε να επισημάνει το λάθος, όχι για να καλύψει τον κ. Μουζάλα   αλλά επειδή όπως κραυγάζουν το θέμα είναι εθνικό… Πυροβολήστε λοιπόν τον κ. Μουζάλα και λύσετε έτσι την ονομασία των Σκοπίων…

Αλλά…………

Ο …οποία ευτυχία να πέσει  η Κυβέρνηση σήμερα, αν αποχωρήσει ο κ. Καμένος. Εκκρεμούν  τόσα διαπλεκόμενα  ….Και εδώ που τα λέμε μεταξύ μας έχουμε και έναν Πρωθυπουργό  που δεν μιλάει και Οξφορδιανά ,δεν έχει σπουδάσει  στα μεγαλύτερα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια .Όλο σε διαμαρτυρίες ήταν , και ένα Πολυτεχνείο στην Ελλάδα τελείωσε ο Χριστιανός. Ούτε Αγγλία ούτε Αμερική… Αμ από πού θα έπαιρνες τις ευλογίες; Όχι πες μας  κ. Τσίπρα… Μας ξέφυγε και σε ψηφίσαμε εμείς οι αλλοπαρμένοι  ,οι φτωχοι ,οι συνταξιούχοι και όσοι νόμιζαν ότι θα πάψουν να βιάζουν κάθε τόσο την πατρίδα μας. Ασε  που σ΄ ακολούθησα και στο ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ… Τι;;;;;;  σ΄ εκβίασαν ;;;  εκείνο το βράδυ που εγώ  πανηγύριζα γιατί είπα και ένα Όχι στη ζωή μου;;; Τι θα έδινες κανά κομμάτι γης ΕΛΛΗΝΙΚΟ;;; Ε καλά και εσύ δεν έκανες πίσω όταν απείλησαν την οικογένειά σου ,έκανες  πίσω για ένα οικόπεδο;;; και όχι τίποτα άλλο   σε λένε ψεύτη οι ψεύτες αυτοί που με κορόιδευαν σ΄  όλα  μου τα νιάτα ,αυτοί που είχαν καθορίσει το κεφάλι  για να μπει στο Πανεπιστήμιο 100.000 δραχμές (1980) αυτοί που αργότερα μου έκοψαν τα δώρα, τη σύνταξη (11 φορές) το μισθό  την ελπίδα ότι κάποια στιγμή μετά από τόσα χρόνια δουλειάς  θα πίνω το τσάι μου με τις φίλες μου και δεν θα συζητάμε ούτε για ποίηση ούτε για τα τρέχοντα της πατρίδας.

Μπιρίμπα ήθελα να παίζω και να βλέπω τη θάλασσα και όχι πάλι στους δρόμους γυρεύοντας  πίσω αυτά που μου έκλεψαν….

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.