Τι θα κοστισει στη Μεγάλη Βρετανία η αποχώρηση της απο την ΕΕ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το αναμενόμενο δημοψήφισμα για την έξοδο της Μεγ.Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να κοστίσει 100 δισεκατομμύρια στερλίνες στη βρετανική οικονομία Eπιμέλεια Μιχάλης Παναγιώτου

και να…
καταστρέψει σχεδόν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, επισημαίνει μελέτη που ζητήθηκε από τη CBI, τη μεγαλύτερη εργοδοτική συνομοσπονδία της χώρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε από την εταιρία
PRIVE @ WATERHOUSE για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), το “Brexit” θα προκαλέσει “σοβαρό σοκ” , πραγματγικό σεισμό πολλών ρίχτερ στην οικονομία της Βρετανίας, στην οποία θα κοστίσει περίπου 100 δισεκατομμύρια στερλίνες (128 δισεκ. ευρώ) σε απώλεια παραγωγής, 5% του ΑΕΠ ετησίως .


“Η ανάλυση αυτή δείχνει γιατί η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν πραγματικό πλήγμα για το βιοτικό επίπεδο, την απασχόληση και την ανάπτυξη”, δήλωσε η Καρολάιν Φέρμπερν, γενική διευθύντρια της CBI. “Ακόμη και στην καλύτερη των περιπτώσεων, η έξοδος θα προκαλέσει σοβαρό σοκ στην οικονομία της Βρετανίας”.


Το “Brexit” θα κοστίσει στη Βρετανία την απώλεια περίπου 950.000 θέσεων εργασίας, που σημαίνει ότι το ποσοστό ανεργίας το 2020 θα αυξηθεί κατά 2% έως 3%, σε σχέση με το ποσοστό που θα είχε αν η χώρα παρέμενε στην ΕΕ, σύμφωνα με τη μελέτη.


Δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διεξαχθεί στη Βρετανία στις 23 Ιουνίου.


Στις δημοσκοπήσεις, οι προθέσεις ψήφου υπέρ του “ναι” και του “όχι” δείχνουν μάχη στήθος με στήθος, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων τρεις μήνες πριν από το δημοψήφισμα φθάνει έως και 20%.


Vote Leave (Ψηφίζω Έξοδο), μια από τις οργανώσεις που μάχονται υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, απέρριψε τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής. Ο Μάθιου ‘Ελιοτ, επικεφαλής της Vote Leave, δήλωσε στο BBC ότι τα σενάρια που παρουσιάζονται στη μελέτη είναι “μεροληπτικά” και επανέλαβε ότι το Brexit είναι “η μόνη καλή επιλογή”.

By  MATTHEW   ELLIOT B.B.C.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.