Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη ακροβατεί ανάμεσα στο τραγούδι και το θέατρο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναντήσαμε  και γνωρίσαμε την Ελεάννα Φινοκαλιώτη, μια νέα  ταλαντούχα ερμηνεύτρια αλλά και ηθοποιό, λίγο πριν το live της στη μουσική σκηνή Ροτα, το Σάββατο 13 Μαΐου.

συνέντευξη στην Δήμητρα Καραλη

Γεια σου Ελεάννα, τι θα δούμε από σένα στο live σου το Σάββατο;

Αυτό το Σάββατο 13 Μαίου θα εμφανιστώ στη Ρότα σε ένα live διαφορετικό από όσα έχω κάνει ως τώρα. Τα κομμάτια που θα ακουστούν από ελληνική και ξένη μουσική έχουν διασκευαστεί με βραζιλιάνικους, blues και swing ρυθμούς. Έχει γίνει ένα πάντρεμα από κομμάτια Bob Dylan μέχρι Απόστολο Καλδάρα, παραδοσικότροπα και σημερινά έντεχνα τα οποία δένουν σε έναν κοινό κώδικα από εμάς.

Μεγάλο ρόλο στα live όπως και στα τραγούδια παίζουν οι μουσικοί για σένα πόσο σημαντικό ειναι αυτο;

Είναι ίσως και το πιο σημαντικό πράγμα η σύμπραξη με κοινό όραμα και στόχο. Ειδικά με τους μουσικούς που καλούμαστε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο από την αρχή, έχοντας ο καθένας τα δικά του ακούσματα. Σίγουρα η διαδικασία έρευνας και πρόβας εως ότου «δέσει το γλυκό» είναι ίσως και το πιο δύσκολο αλλά και καθοριστικό  κομμάτι του live. Τα παιδιά που θα παίξουμε σπούδαζαν μαζί στην Κέρκυρα στο τμήμα μουσικών σπουδών οπότε μοιράζονται ήδη κοινή γλώσσα και κώδικα. Είμαι τυχερή που θα είμαι με αυτά τα δυο ταλαντούχα παιδιά το Σάββατο στη Ρότα. Τον Χρήστο Μπαλαούρα στην κιθάρα και τον Λάμπρο Παπανικολάου στο κοντραμπάσο


Πέρα από το τραγούδι ξέρω πως έχεις και μια άλλη αγάπη το θέατρο. Μίλησε γι αυτήν σου την επιλογή.

Εξαρχής αυτός ήταν ο στόχος, καθώς φεύγοντας από Κρήτη αυτό ονειρευόμουν να κυνηγήσω.

Έτσι ερχόμενη Αθήνα ξεκίνησα σχετικά άμεσα σεμινάρια υποκριτικής, κίνησης και λόγου, το ένα έφερε το άλλο και μπήκα στη σχολή. Ήταν τα πιο ευτυχισμένα χρόνια καθώς δημιουργείς και συνδημιουργείς παλεύοντας στο άγνωστο μην έχοντας σχεδόν κανένα κώδικα και εργαλείο και όλα αποκαλύπτονται σιγά σιγά. Στην πορεία ξεκίνησα να εργάζομαι και να ζω από αυτό.Το τραγούδι ήρθε και με βρήκε, μέσα από συνεργασίες που μου πρότειναν ενώ ήδη δούλευα και ήμουν ενεργή στο χώρο του θεάτρου.

Αν σε έβαζα να επιλέξεις ανάμεσα στο θέατρο και το τραγούδι.  Ποιο  από τα δυο θα επέλεγες;

Δε θα μπορούσα να επιλέξω. Ευτυχώς και τα δυο είναι κοινά και το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Μετά το live στην Ροτα ποια είναι τα επόμενα σου  σχέδια σου;

Έχω μια εμφάνιση στη Σφίγγα που τώρα καταλήγουμε σε ημερομηνία και το καλοκαίρι θα κάνω εμφανίσεις με το τρίο αυτό σε διάφορους χώρους και μέρη. Έπειτα θα συνεχίσω και με τον Παναγιώτη Μάργαρη κάποιες εμφανίσεις.

Όσον αφορά στα θεατρικά στις 25 Μαίου θα γίνει ακόμα μια παράσταση του έργου Θουκυδίδης Δραματικός στο Επιγραφικό Μουσείο και μέσα στον Ιούλιο στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Επίσης θα συμμετέχω στο ElaiΩnas Festival στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα στο θεατρικό δρώμενο Θεατρικό δρώμενο – “Περί έρωτος”- Πλάτων, “Συμπόσιον”.

Έχεις αγχωθεί για το live του Σαββάτου;

Πάντα υπάρχει άγχος μέχρι να γίνει ένα live. Είναι μέχρι να ακουστεί η πρώτη νότα και να ξεκινήσει το ταξίδι.


Μίλησε μου για τα «Ταξίδια Ψυχής»;

Στο άλμπουμ “Ταξίδια Ψυχής” κυκλοφορεί από την εταιρία Polymusic. Ερμηνεύω, τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα  στο χρόνο, μόνο με μια κιθάρα και φωνή. Στην κιθάρα ο μοναδικός Παναγιώτης Μάργαρης.

Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ είναι: «Lagrima», «Ήρθε Βοριάς ήρθε νοτιάς», «Η Παναγία των Πατησιών», «Αγάπη», «Τσάι γιασεμιού, «Αυτή η νύχτα μένει», «Μικρή πατρίδα», «Καληνύχτα», «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», «Το μινόρε της αυγής», «Τα ήσυχα βράδια».

{youtube}SKPg_G0fIfM{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.