Δυο συναυλίες αφιερωμένες στον Μάριο Τόκα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη μουσική παράσταση – αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα στο Θέατρο Badminton πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Μαρτίου Συνέντευξη Τύπου στο Σπίτι της Κύπρου.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την δήλωση της παραγωγής ότι τα εισιτήρια για την συναυλία-αφιέρωμα στο Μάριο Τόκα στο Badminton τη Δευτέρα 4 Απριλίου έχουν εξαντληθεί. Για το λόγο αυτό και μετά από απαίτηση του κοινού η παραγωγή αποφάσισε να προχωρήσει και σε δεύτερη ημέρα διεξαγωγής την Τρίτη 5 Απριλίου.

Η Γιώτα Νέγκα, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Δήμητρα Σταθοπούλου, ο Ηλίας Μπενέτος που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σύνθεση του προγράμματος, ο Μηνάς Βιντιάδης που έχει αναλάβει τα κείμενα αλλά και η σύζυγος του συνθέτη και σύμβουλος του προγράμματος της συναυλίας Αμαλία Τόκα μίλησαν για τον Μάριο Τόκα, δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την συμμετοχή τους στις συναυλίες αυτές και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Μηνάς Βιντιάδης όπου μίλησε για μια “συγκέντρωση” φίλων, για μια ανάγκη των τραγουδιστών να μοιράζονται τα τραγούδια που αγάπησαν.

Ο Ηλίας Μπενέτος ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν θέλει να φτιάξει το πρόγραμμα με τα τραγούδια του, δεν είναι πια τραγούδια θα χρησιμοποιήσει αλλά πια τραγούδια του θα αφήσει απ’ έξω.

 

Η Δήμητρα Σταθοπούλου, η νεότερη ερμηνεύτρια της παρέας αυτής, δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή και πολύ σημαντικό που συμμετέχει και χαίρεται ιδιαίτερα για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου που αγκαλιάζει με θέρμη τις συναυλίες αυτές.

 

Η Γιώτα Νέγκα όπως ανέφερε, παρ’ όλο που δεν είχε την τύχει να  τον έχει γνωρίσει από κοντά, έχει φτιάξει μια εικόνα με τον χαρακτήρα του, μέσα από τα τραγούδια του. “Ένα φεγγάρι γαλάζιο ανείπωτο βαθύ” μου χάρισε και μένα ανέφερε χαρακτηριστικά και θυμήθηκε στην πρώτη της συμμετοχή που είχε την χαρά να τραγουδήσει τα “Δίδυμα Φεγγάρια” με τον Δημήτρη Μητροπάνο… και ένιωθε τον Μάριο εκεί…και ας έλειπε. Τώρα θα νιώθει τον Μάριο και τον Δημήτρη εκεί.

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης αναφέρθηκε στον Μάριο Τόκα από την μεριά του τραγουδοποιού. Τον χαρακτήρισε ως διάδοχο του Μάνου Λουίζου ο οποίος μπορούσε να γράψει και να κατασκευάζει τόσο σκοτεινά όσο και χαρούμενα τραγούδια. Ο Μάριος Τόκας ήταν ένας μεγάλος μελωδός. Ένας γλυκός και τρυφερός άνθρωπος. Είχαμε βρεθεί αρκετές φορές και κάναμε σχέδια…. αλλά όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο θεός γελάει…

 

Πληροφορίες:

 

Badminton Theater

Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Απριλίου 2016

 

Ώρα έναρξης: 20.30

 

Τιμές εισιτηρίων: 10 €, 15€, 20€, 25€, 35 €

ισχύουν ομαδικά εισιτήρια

 

Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Badminton, 210 88 40 600, viva.gr, artinfo.gr Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, IANOS, Media Markt

Πληροφορίες – κρατήσεις:Ταμεία Θεάτρου BADMINTON: 210 8840600, abcd.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.