Συναγερμός στην Κύπρο: Σ΄εξέλιξη αεροπειρατεία … απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι Όμηροι

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ένα θρίλερ εξελίσσεται αυτή την ώρα στην Λάρνακα, όπου έχει προσγειωθεί αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών μετά από αεροπειρατεία. Ο αεροπειρατής έχει απελευθερώσει όλους τους επιβάτες του αεροσκάφους, εκτός από τέσσερις ξένους υπηκόους. Στο αεροσκάφος παραμένει και το επταμελές πλήρωμα.

 

Οι πληροφορίες για τους αεροπειρατές παραμένουν συγκεχυμένες, με τις Αιγυπτιακές αερογραμμές να κάνουν λόγο για πάνω από έναν ένοπλο ενώ τα κυπριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έναν άντρα.

Την ίδια ώρα, το Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι ο ένοπλος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι της αεροπειρατείας είναι προσωπικοί και ο άντρας έχει ζητήσει να δει μια γυναίκα από την Κύπρο και να της παραδώσει μια επιστολή. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής ζητά πολιτικό άσυλο.

Το ιστορικό

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι αρχές ενημερώθηκαν στις 8:30 το πρωί και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 8:50 το πρωί.

Το Airbus εκτελούσε την εσωτερική πτήση MS-181 μεταξύ Αλεξάνδρειας και Καΐρου και σύμφωνα με το κυπριακό κρατικό ραδιόφωνο μετέφερε 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι έχει ήδη στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν έχουν υποβάλει κανένα αίτημα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

 

Οι πληροφορίες για τους αεροπειρατές παραμένουν συγκεχυμένες, καθώς νωρίτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία έκαναν λόγο για έναν ένοπλο. Το Αssociated Press μεταδίδει ότι ο ένοπλος είναι ζωσμένος με εκρηκτικά στο αεροσκάφος, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αεροπειρατής επέτρεψε σε γυναίκες και παιδιά να βγουν από το αεροσκάφος. Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 30 με 40 άνθρωποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Το Reuters μεταδίδει οτι ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους της Egypt Air υπάρχουν 8 Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί κέντρα χειρισμού κρίσεως.

Αυτή την ώρα, το αεροπλάνο βρίσκεται στον ειδικό χώρο ασφάλειας στο παλιό αεροδρόμιο κοντά στο υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών δίπλα στους κλιβάνους (περιοχή Ακτής Μακένζυ).


Nα σημειωθεί ότι για την επόμενη μία περίπου ώρα δεν αναμένονται προσγειώσεις άλλων αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας – στις 10.00 αναμένονται προσγειώσεις στρατιωτικού αεροσκάφους από την Ελευσίνα και πτήση της Aegean από την Αθήνα. Η πτήση της Aegean για Θεσσαλονίκη που θα αναχωρούσε στις 8.35, όπως και της Wizz για Βουκουρέστι, βρίσκονται σε αναμονή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, SigmaLive, philenews

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.