“Οι ανωήρωες και το γιγαντιαίο σαχλαμάρι” το νέο βιβλίο του Γιώργου Δ. Λεμπέση

Facebook
Twitter
LinkedIn
“Οι ανωήρωες και το γιγαντιαίο σαχλαμάρι” είναι το νέο βιβλίο του Γιώργου Δ. Λεμπέση από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου την Δευτέρα 18 Απριλίου στις 21:00 στο Public Συντάγματος, o συγγραφέας του βιβλίου, μαζί με τους  ηθοποιούς Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τον Πάνο Μουζουρακη, την Δημοσιογράφο Εύα Θεοτοκάτου και την εκπαιδευτικό Σοφία Τραντιλίδου και ένα αληθινό Ανωήρωα – έκπληξη – θα παρουσιάσουν το βιβλίο σε μικρούς και μεγάλους φίλους των βιβλίων.

Λίγα Λόγια για την υπόθεση του βιβλίου:

Με αφορμή τα εγκαίνια του φράγματος, που θα επιτρέψει τη χρήση πόσιμου νερού στο χωριό των Καικαλάδων, ο σατανικός Μέγιστος Μπεζ καταστρώνει ένα ύπουλο σχέδιο για να εφαρμόσει τη νέα του ανακάλυψη. Με τη μέθοδο της Υπεργεωμετρικής Κατανομής της Δυοφωσφορικής Ρυβουζόλης, προσδοκά να αποκτήσει τον έλεγχο των ανθρώπων. Οι τρεις Ανωήρωες της περιοχής, ο Πλάτωνας, η Αριστέα και ο Ίωνας, μπλέκουν σε μια απίστευτη περιπέτεια με σκοπό τη διάσωση των κατοίκων άλλα και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Ο αγαπημένος συγγραφέας της σειράς της «Ψαρόσουπας» επιστρέφει με ένα ξεκαρδιστικό κόμικ για τους μικρούς λάτρεις της περιπέτειας και της δράσης! Οι Ανωήρωες είναι παιδιά που ζουν ανάμεσά μας, πιστεύουν στο καλό, είναι αριστούχοι της © Ακαδημίας Φαντασίας και ποτέ μα ποτέ δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους.  Δεν αποκλείεται να είναι κάποιος συμμαθητής μας, ο μικρός μας αδερφός ή το μακρινό μας ξαδερφάκι που μένει στη διπλανή πόλη. Οι ενοχλητικοί Βλακέντιοι, οι άθλιοι Συνεχόμενοι, οι Πατημένες Μπάμιες και άλλοι καθημερινοί μπελάδες δοκιμάζουν την υπομονή των Ανωηρώων στην προσπάθειά τους να σώσουν τον κόσμο, αλλά αυτοί δεν το βάζουν κάτω με τίποτα!


Και μην ξεχνάς:
Να μην αποκαλύπτεις ποτέ την ταυτότητα και τον εξοπλισμό των Ανωηρώων
Να χρησιμοποιείς πάντα το μυαλό σου
Να πλένεις την υπερυπέροχη στολή σου
Να υπερασπίζεσαι το δίκαιο και το καλό
Να φοράς χοντρές κάλτσες όταν κάνει παγωνιά

Με Ανωηρωικούς χαιρετισμούς
Γ.Δ.Λ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε μουσική τεχνολογία και μουσική βιομηχανία, καθώς και διοίκηση πολιτιστικών μονάδων. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.
Tο 2003 ξεκίνησε τη συνεργασία του ως διευθυντής παραγωγής με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 450 παραγωγές τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό (με συνεργασίες όπως: River Party, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Τάνια Τσανακλίδου, Kosmos Festival κ.ά).
Ορόσημο στην καριέρα του αποτέλεσε το πρώτο παιδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα (Town for Kids, 2008 & 2009), το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε για λογαριασμό της On Stage Productions. Η επιτυχία του φεστιβάλ ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Το 2009 ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης συστήθηκε για πρώτη φορά ως συγγραφέας με το παραμύθι Ψαρόσουπα, το οποίο ανέβηκε στο θέατρο «Αργώ» την περίοδο 2009-2010 από τη θεατρική ομάδα Κοκου-Μουκλό. Μετά την επιτυχία της, η παράσταση ανέβηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θέατρο «Αλκμήνη», ενώ παράλληλα μεγάλη εταιρεία παραγωγής ταινιών έδειξε ενδιαφέρον για τη μεταφορά της ιστορίας στη μεγάλη οθόνη.

Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο του παιδικό βιβλίο, Στον κόσμο της Τζίνας, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε εικονογράφηση Γιώργου Σγουρού. Το βιβλίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από το σύνολο του Τύπου, ενώ βρίσκεται στην κορυφή των προτεινόμενων παιδικών βιβλίων από πολλά σχολεία της χώρας.
Την ίδια χρονιά (Ιούνιος 2010) το ακυκλοφόρητο διήγημά του Τέσσερις σελίδες απέσπασε το βραβείο πρωτότυπης ιστορίας και το βραβείο κοινού στο 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιών.
Τον Οκτώβριο του 2010 άρχισε να διδάσκει Οργάνωση Παραγωγής στο Εργαστήρι Ελεύθερων Σπουδών «Spring People» ενώ παράλληλα δημιούργησε τη δική του εταιρεία εκτέλεσης παραγωγής, την Gold Producta Handling.
Τον Οκτώβριο του 2011 το παραμύθι του Ψαρόσουπα έγινε βιβλίο και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σε εικονογράφηση Φραγκίσκου-Χρήστου Ράλλη, ενώ παράλληλα ανέβηκε ξανά ως θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λεμπέση, συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά την επιτυχημένη πορεία του. Το βιβλίο γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του σε όλη την Ελλάδα.
Στις αρχές του 2012 ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης δημιούργησε το προσωπικό του blog, georgelebesis.blogspot.com, ακόμα έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης στον οποίο ανεβάζει ανέκδοτα διηγήματά του, κείμενα και σκέψεις, προσκαλώντας τους αναγνώστες να συμμετάσχουν ανταλλάσσοντας ιδέες και σχόλια. Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου ανέβηκε στο «Ρυθμός Stage» η παράσταση Όσα λεν οι τοίχοι σε κείμενα και σκηνοθεσία Γιώργου και Βαγγέλη Λεμπέση με τη συμμετοχή του Τρίφωνου και καλεσμένους τη Λιάνα Κανέλλη, τον Κώστα Αρβανίτη, την Ελένη Γερασιμίδου και άλλους, ενώ τον Δεκέμβριο ο θεατρικός μονόλογός του Η πρώτη πτήση ανέβηκε στο 6o Pocket Theater Festival σε ερμηνεία της Λορίνας Κατσιώτη και σκηνοθεσία Νίκου Σούλη, αποσπώντας το πρώτο βραβείο.
Τον Μάρτιο του 2011 κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός δύο νέα βιβλία, το Θ’ αυγό και η Ψαροσουπίτσα, πάλι σε εικονογράφηση του Φραγκίσκου-Χρήστου Ράλλη. Παράλληλα, τον μήνα αυτό ο Γιώργος δημιούργησε μαζί με συνεργάτες το Λουκούμι Bar, στην πλατεία Αβησσυνίας, έναν νέο χώρο έκφρασης και ψυχαγωγίας. Στον χώρο αυτό παρουσιάζονται πολλά δρώμενα από τον χώρο της τέχνης ενώ το βιβλίο βρίσκει πάντα μια φιλόξενη στέγη.
Τον Οκτώβριο του 2012 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του, με τίτλο Ψαρόσουπα 2: Επιχείρηση «Τάπα» –επίσης σε εικονογράφηση του Φραγκίσκου-Χρήστου Ράλλη–, που αποτελεί τη συνέχεια της Ψαρόσουπας.
Το βιβλίο Τα ζελεδάκια της Ευτυχίας κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2012, σηματοδοτώντας τη συνεργασία του συγγραφέα με τα Μακεδονικά Ζαχαρώδη στο πλαίσιο προώθησης των προϊόντων της εταιρείας.
Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2013, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός Το μικρό Άλφα και τα καλά καθούμενα, σε εικονογράφηση Γιώργου Σγουρού, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε η Ψαροσουπίτσα 2, σε εικονογράφηση Φραγκίσκου-Χρήστου Ράλλη. Ακολούθησαν τα Βυθούγεννα (εικονογράφηση: Θοδωρής Τιμπιλής), το Καλοκαιρινό Βυθοσχολειό (εικονογράφηση: Θοδωρής Τιμπιλής) και η Ψαρόσουπα 3: Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου (εικονογράφηση: Θοδωρής Τιμπιλής), ενώ τον χειμώνα του 2014-2015 ανέβηκε στο θέατρο «Ακροπόλ» η παράσταση Ψαρόσουπα σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, με τεράστια επιτυχία. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το CD της Ψαρόσουπας, σε μουσική Ερωφίλης και στίχους Βαγγέλη Λεμπέση, στο οποίο συμμετέχουν οι Χαρούλα Αλεξίου, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Μακεδόνας, Πάνος Μουζουράκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Χαρούλης, Ζαχαρίας Καρούνης και Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Η Gold Producta Handling αναπτύσσεται συνεχώς, καθώς οι παραγωγές στις οποίες συμμετέχει ξεπερνούν σε επισκεψιμότητα τους πεντακόσιες χιλιάδες θεατές.
Τον Οκτώβριο του 2015 ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης υπέγραψε τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού της Κατερίνας Μαρκαδάκη Το σπάταλο τερατάκι που ανέβηκε στο «Μικρό Παλλάς» σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη.
Τον ίδιο μήνα, η τρίτη ιστορία της Ψαρόσουπας, Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου, με θέμα τη βία και τον ρατσισμό, ανέβηκε στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου και με πρωταγωνίστρια την Πηνελόπη Αναστασοπούλου.
Ταυτόχρονα, το νέο βιβλίο του, Οι Ανωήρωες και το γιγαντιαίο Σαχλαμάρι, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σε εικονογράφηση Γιώργου Καμπάδαη και σχεδιασμό στολών από τη Madame Shou Shou. Το Ανωήρωες, ο πρώτος τίτλος της νέας σειράς του Γιώργου Δ. Λεμπέση η οποία απευθύνεται σε παιδιά γυμνασίου, αποτελεί το δωδέκατο βιβλίο του συγγραφέα.
Ο Γιώργος Δ. Λεμπέσης ψηφίστηκε μέσα στους δέκα καλύτερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων για δυο συνεχόμενες χρονιές (2014-2015) στα βραβεία Πένες της Χρονιάς, όπου συμμετείχαν δυόμισι χιλιάδες συγγραφείς. Από τα δώδεκα βιβλία του, μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, τα τέσσερα έχουν γίνει μπεστ σέλερ ξεπερνώντας τις τριάντα πέντε χιλιάδες πωλήσεις, ενώ πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα επιλέγουν την Ψαρόσουπα ως έργο για τις θεατρικές τους ομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.