Ποιες θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν στην Θεσσαλονίκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η  Θεσσαλονίκη βάζει τα καλά της και φιλοξενεί μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της Αθήνας.  

«Οι 12 Ένορκοι», η επιτυχημένη παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και τέσσερα βραβεία, έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν sold-out παραστάσεων στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για έντεκα μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από 14 έως 24 Απριλίου 2016.

Η υπόθεση

Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή,  αντικατοπτρίζοντας τις – δυστυχώς διαχρονικές – προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας.

«12 θυμωμένοι άντρες» κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση.

Οι θεατές παρακολουθούν από την «κλειδαρότρυπα» της αίθουσας ενόρκων, μία από τις πιο διχαστικές και επιδραστικές υποθέσεις όλων των εποχών, με τους 12 ενόρκους άλλοτε να ταυτίζονται και άλλοτε να συγκρούονται.

Το θέατρο μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο θέτοντας τους θεατές στη θέση των ενόρκων!


Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Reginald Rose

Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Δραματουργική Επεξεργασία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη & Νότης Παρασκευόπουλος

Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κωνσταντέλλου

Σκηνικά: David Negrin

Κοστούμια: Κική Μήλιου

Βοηθός ενδυματολόγου: Δανάη Ανεζάκη

Φώτα: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Κίνηση: Χριστίνα Φωτεινάκη

Μουσική: Γιώργος Περού

Sound design: Νίκος Τσέκος

Promo video: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Γραφιστική επιμέλεια: Σπύρος Δαπέργολας


Οι 12 ένορκοι είναι:

Χριστόδουλος Στυλιανού, Τρύφων Καρατζάς, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώργος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Βασίλης Παλαιολόγος, Χάρης Μαυρουδής, Μανώλης Ιωνάς, Απόλλων Μπόλλας, Αλέξανδρος Πέρρος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Αυγουστίνος Κούμουλος


Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή

Παραγωγή A PRIORI


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓ. ΒΙΚΕΝΤΙΟΥ.


Παραστάσεις:

Πέμπτη 14/04 στις 21.00

Παρασκευή 15/04 στις 21:00

Σάββατο 16/04 στις 18:00 και στις 21:00

Κυριακή 17/04 στις 19:00

Τετάρτη 20/04 στις 19:00

Πέμπτη 21/04 στις 21.00

Παρασκευή 22/04 στις 21:00

Σάββατο 23/04 στις 18:00 και στις 21:00

Κυριακή 24/04 στις 19:00


Διάρκεια: 90’


Εισιτήρια:

€15 γενικό, €12 (μειωμένο – φοιτητές, ευπαθείς ομάδες, άνεργοι, άνω των 65)


Προπώληση Εισιτηρίων


Ταμείο  Θεάτρου  Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2315 200200

και μέσω viva.gr



«Για Ονομα» – Στο θέατρο της  Μονής Λαζαριστών – από την Κυριακή 1η Μαΐου


H πιο πολυσυζητημένη παράσταση της Αθήνας, “ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ….” των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη από την Κυριακή 1 Μαΐου στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη!

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Φάνης Μουρατίδης, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος στην πιο απολαυστική και σύγχρονη κωμωδία της χρονιάς!

Μια παράσταση που ύμνησαν οι κριτικοί και λάτρεψαν περισσότεροι από 80.000 θεατές για 24 παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.


Προλάβετε, η προπώληση ξεκίνησε!

Ο Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιερ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος! Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες.

Η κωμωδία «Για όνομα…» είναι μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία και υποψήφια για έξι βραβεία Molière. Την ίδια τεράστια επιτυχία γνώρισε και η κινηματογραφική της μεταφορά που ξεπέρασε διεθνώς τα  2,5 εκατομμύρια εισιτήρια.


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά

Βοηθοί σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα Καψή


Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη, Σάββατο 18:30, 21:30

Πέμπτη, Παρασκευή: 21:30

Κυριακή: 18:00, 20:30


1, 2, 3 & 4 Μαϊου ώρα έναρξης παράστασης 21:30


Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:

Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & στο www.ticket365.gr



“ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ” – Θέατρο Ράδιο Σιτυ

Μετά την μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά, το έργο «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε», βρίσκεται  για 2η φορά στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ.

Το έργο είναι μια αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, που διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν ο Θ.Παπαθανασίου και ο Μ. Ρέππας.

Το έργο διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 50 σε ένα ορεινό θέρετρο στην Γαλλία. H Κατρίν (Κάτια Δανδουλάκη) δηλώνει στην αστυνομία την εξαφάνιση του άντρα της. Μετά τρεις μέρες απουσίας του συζύγου έρχεται στο σπίτι της ο αστυνομικός επιθεωρητής (Τάσος Κωστής) να της ανακοινώσει ότι οι έρευνές του απέβησαν άκαρπες. Και τότε ξαφνικά έρχεται στο σπίτι ο εξαφανισμένος σύζυγος (Θάνος Καληώρας). Αλλά η Κατρίν δεν τον αναγνωρίζει. Της είναι τελείως άγνωστος. Αντίθετα ο σύζυγος σοκάρεται από την αντίδραση της και φωνάζει την ιδιοκτήτρια του σπιτιού (Ελένη Κρίτα) η οποία τον αναγνωρίζει. Ο γρίφος περιπλέκεται διαρκώς όταν εμφανίζεται ένας εκκεντρικός πελάτης του συζύγου (Παντελής Καναράκης) και μια ιδιόρρυθμη ρουμάνα νοσοκόμα (Τζόυς Ευείδη) σε ένα αστυνομικό μυστήριο που δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή του έργο με ένα φινάλε που αποκλείεται να μαντέψει και ο πιο έμπειρος θεατής αστυνομικών έργων.


Διασκευή-σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Θάνος Καληώρας, Τάσος Κωστής, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Παντελής Καναράκης.


Παραστάσεις:


Τετάρτη : 19:30,

Πέμπτη, Παρασκευή : 21:00

Σάββατο : 18:00 και 21:00

Κυριακή:  19:30


Τιμές εισιτηρίων :

20 € κανονικό, 17 € (λαϊκή απογευματινή Σαββάτου 6.00 μμ) & Eξώστης

13 € φοιτητικό, άνεργοι πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ



«ΤΟ ΣΩΣΕ» – Θέατρο Αριστοτέλειον

Όταν ένας περιοδεύων θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς «Β΄ κατηγορίας», αποφασίζει να ανεβάσει μια φάρσα «Β΄ κατηγορίας» θεωρώντας την ως καταπληκτική κωμωδία, γίνεται «ΤΟ ΣΩΣΕ»! Το μανιακό θηριοτροφείο απροσάρμοστων ηθοποιών, που αποτελείται από μια πρωταγωνίστρια που ξεχνάει συνέχεια τις ατάκες της και δεν καταφέρνει ποτέ να συγχρονίσει τα λόγια με την κίνηση, έναν φιλόδοξο αριβίστα που ποτέ δεν καταλαβαίνεις τι λέει, έναν προσφάτως χωρισμένο ηθοποιό που στη θέα της βίας αιμορραγεί, μια μελιστάλαχτη κουτσομπόλα, έναν απόμαχο αλκοολικό και μια ευσυγκίνητη ενζενί που χάνει συνεχώς τους φακούς επαφής της, έχοντας την καταστροφική συνδρομή ενός κομπλεξικού σκηνοθέτη που θεωρεί ότι μόνο τα έργα του Σαίξπηρ είναι αντάξιά του, της αγχωτικής βοηθού του που πανικοβάλλεται με το παραμικρό κι ενός φροντιστή που, συν τοις άλλοις, αναγκάζεται να ντουμπλάρει όλους τους ρόλους, θα αποτρέψει την παράσταση να συνεχιστεί ή θα καταφέρει, τελικά, να ανοίξει η αυλαία;

Αυτή η αριστουργηματική φάρσα καταστάσεων είναι μια σάτιρα της ζωής στο θέατρο, που παρουσιάζει τον τρόπο που ανεβαίνει μία παράσταση από έναν θίασο μέτριων ηθοποιών. «ΤΟ ΣΩΣΕ» είναι μια σατανικά αστεία αποκάλυψη του τι μπορεί να συμβεί πίσω από τη σκηνή και του χάους που προκύπτει από έναν δυσλειτουργικό θίασο ηθοποιών οι οποίοι προβάρουν και στη συνέχεια παρασταίνουν ένα έργο, ενώ, συγχρόνως, αφήνουν ανεξέλεγκτη την ατομική τους ιδιοσυγκρασία και βγάζουν στη φόρα τα προσωπικά τους, δημιουργώντας ίντριγκες εντός και εκτός σκηνής.

Κάθε πράξη είναι πιο γελοία από την προηγούμενη. Μετά από αυτή την παράσταση δε θα δείτε ποτέ ξανά το θέατρο με τον ίδιο τρόπο!


ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σταμάτης Φασουλής,

Άννα Παναγιωτοπούλου

Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Βοηθός Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Κυριακού

Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Καλλία


Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης,  Χριστίνα Τσάφου Πάνος Σταθακόπουλος,  Βάσω Γουλιελμάκη,  Ντίνος Σπυρόπουλος,  Άννα Μενενάκου

Συμμετέχει

ο Γιώργος Κωνσταντίνου



Παραστάσεις :

Τετάρτη : 8.00 μμ

Πέμπτη & Παρασκευή : 9.30 μμ

Σάββατο : 6.30 μμ & 9.30 μμ

Κυριακή : 7.30 μμ


Τιμές εισιτηρίων :

20 € κανονικό, 17 € (λαϊκή απογευματινή Σαββάτου 6.30 μμ)

13 € φοιτητικό, άνεργοι πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ



ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ – Θέατρο Ράδιο Σιτυ

Από τις 4 Μαίου μέχρι τις  22 Μαίου, η παράσταση «Γαμπροί για Πούλημα» η καινούργια ξεκαρδιστική κωμωδία των Παπαθανασίου – Ρέπα, θα βρίσκεται για ένα μήνα στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Θέατρο Ράδιο ΣΙΤΥ

Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Σε κρίση λόγω κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ. Κλειστά και πτωχευμένα. Ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ….

Ο κηπουρός τους ο Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δεν κοιτάει τις γλάστρες -έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, ποιος ξέρει από που προήλθε κι αυτό.

‘Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες.

Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet Και μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση.

Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια… Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό…. Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτά…, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωές μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη…

Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία μας κι ένα  βράδυ, τα φέρνει έτσι η ζωή που  στο σπίτι των Κωσταρέλλων γίνεται το έλα να δεις….!!!

Την ώρα που η νεοελληνική ιστορία μας παίζει την πιο μεγάλη ίσως φάρσα της μεταπολίτευσης, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας ανεβάζουν στο ΑΚΡΟΠΟΛ μια γνήσια, καυστική,  ξεκαρδιστική κωμωδία, με θέμα αδήριτα πολιτικό: Με ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα, και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Κι αυτές είναι που η κωμωδία, με την αρχαία σοφία της, μας κάνει να δούμε με συμπάθεια και να σκεφτούμε πως θα κάνουμε καλύτερες. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν, «ο εχθρός είναι μέσα μας (όπως λένε  οι ίδιοι οι συγγραφείς μας) και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και η λύση είναι μέσα μας»!

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Πρωταγωνιστούν

Μάκης Κωσταρέλος – Ο πατέρας – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Φλόρα Κωσταρέλου – Η ΜΗΤΕΡΑ – ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

Γκαλίνα Μπακλάνοβα  – Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος – ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ

Μίλτος – Ο γιος του Σταμάτη – ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Φλόρας – ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ

Στέλλα – κοπέλα του Αλέξη – ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ

Τζούλη Αλαμάνα– Ερωμένη του Μάκη – ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ

Σταμάτης Δεβέκουρας – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης  – ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Αλέξης Κωσταρέλος – Ο γιος – Γιάννης  ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ

Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος – ΠΑΡΘΕΝΑ ΧΟΡΟΖΙΔΟΥ


Ημέρες & ώρες Παραστάσεων

Τετάρτη  8:00 μμ

Πέμπτη, Παρασκευή 9.15 μμ

Σάββατο 6μμ, 9 15μμ βραδινή

Κυριακή 6μμ, 9.15μμ βραδινή

Τιμές εισιτηρίων:

20 € κανονικό, 17 € (λαϊκή απογευματινή Σαββάτου 6.00 μμ) & Eξώστης

13 € φοιτητικό, άνεργοι πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.