Νέο άλμπουμ και μια συναυλία για τον Γιάννη Πάριο

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Στο άρωμα της γλυκιάς Αθήνας, στο σμίξιμο της Ακρόπολης με το Θησείο, στον Περιβόητο Διόνυσο  ήπιαμε τον καφέ μας με τον Γιάννη Πάριο την τελευταία μέρα του Μαίου. 

 

Αφορμή, η νέα δισκογραφική δουλειά του τροβαδούρου του Έρωτα,  που φέρει τον τίτλο “Έλα μου, χαμογέλα μου” και θα κυκλοφορήσει  από την   ΜINOS EMI, την Κυριακή 5 Ιουνίου μαζί με την Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 12 τραγούδια, σε μουσικούς και στίχους του ίδιου του ερμηνευτή.

Μεγάλη έκπληξη βέβαια  η ανακοίνωση της μοναδικής  συναυλίας του μεγάλου μας ερμηνευτή, στο Θέατρο Πέτρας, στις 17 Σεπτεμβρίου 2016. Όπου υπό το φως της Πανσελήνου, θα τραγουδήσει τις μεγάλες του Επιτυχίες   και θα ράνει με έρωτα, όσους παρευρεθούν στην συναυλία αυτή.

Η Μαργαρίτα Μάτσα, η διευθύνουσα Σύμβουλος  της Minos-EMI/Universal, εντυπωσιακή όπως πάντα, πήρε πρώτη το λόγο και μίλησε για μια ευχάριστη στιγμή, η παρουσίαση του νέου αυτού άλμπουμ. Αφού,  ο Γιάννης Πάριος, είναι ο  αγαπημένος καλλιτέχνης, έχει ένα μοναδικό χάρισμα να μπορεί με την μουσική του και τα λόγια του να εκφράζει με τον πιο άμεσο και ειλικρινή τρόπο αυτό που αισθανόμαστε όλοι μας.

Ευφυολογώντας, η κυρία Μάτσα, είπε   ότι ο Γιάννης Πάριος, ίσως και  την ώρα που κοιμάται, να  γράφει μουσικές και στίχους. «Σήμερα»  τόνισε «ελάχιστα πράγματα μπορούν να ταράξουν τα νερά στην δισκογραφία.   Για μας αυτή η δουλειά είναι πολύ σημαντική και ήρθε για να ταράξει τα νερά και γι΄ αυτό  θέλαμε να την  μοιραστούμε μαζί σας. Τα τραγούδια του είναι διαχρονικά γι αυτό και ο ίδιος είναι τόσο πολύ αγαπητός στον κόσμο. Ξεχωριστή και μοναδική στιγμή σε αυτό το άλμπουμ, είναι  ένα τραγούδι που μοιράστηκε με την Μελίνα Ασλανίδου.  Ο Ντίνος Γεωργούντζος, είναι ο μόνιμος συνεργάτης πια του Γιάννη Πάριου, ο οποίος ανέλαβε τις ενορχηστρώσεις του νέου άλμπουμ. Τα περισσότερα τραγούδια έχουν μια αύρα θαλασσινή γιατί  σκαρώθηκαν στην Πάρο.”

 

Ο Γιάννης Πάριος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που ήταν τόσα χρόνια πλάι του, την  οικογένεια της MINOS,  τον Ντίνο Γεωργούντζο  που ήταν στην Πάρο,  δουλεύοντας ώρες ολόκληρες για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικά είπε «Θέλω να πω στην  Μαργαρίτα που είναι η κόρη του πατέρα μου, βασικά του δεύτερου πατέρα μου, γιατί ο πρώτος πατέρας μου είναι ο Γιώργος Κατσαρός,   ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ότι κάνω,  το κάνω γιατί το έχει ανάγκη η ψυχή μου. Θα μιλήσω ειλικρινά, με ενδιαφέρει περισσότερο να αγαπηθεί από το κοινό αυτή η δουλειά, και  δεν με ενδιαφέρει καθόλου να οικονομήσω.”

 

Ο μαέστρος του μεγάλου μας καλλιτέχνη, Ντίνος Γεωργούντζος, όπου ανέλαβε και τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών του άλμπουμ, μίλησε τρίτος, λέγοντας ότι είναι από τους τυχερούς που είχε την ευκαιρία να έχει το προνόμιο του παιδέματος από το Γιάννη Πάριο. Οι δυο βασικοί πυλώνες του δίσκου, είναι οι στίχοι και η μουσική του Γιάννη Πάριου, που δυστυχώς η ερμηνεία του, επισκιάζει την στιχουργική του ικανότητα.

 

Φωτογραφίες: Βασιλική Σουβατζή

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.