Τέσσερις νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο νότια της Κρήτης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα τραγωδία με νεκρούς πρόσφυγες σε ναυάγιο σκάφους που σημειώθηκε στα νότια της Κρήτης σε διεθνής ύδατα. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τέσσερις νεκροί και έχουν διασωθεί 340 άτομα. Η επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες, ένα 25μετρο ξύλινο αλιευτικό, είναι μισοβυθισμένο.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα στη θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικών μιλίων νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη σε περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Αιγύπτου.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 4-5 μποφορ.

Αρχικά για το ναυάγιο ενημερώθηκε η ιταλική ακτοφυλακή και στην συνέχεια το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν πέντε παραπλέοντα σκάφη, ενώ σπεύδει ένα ακόμη καθώς και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, σκάφος του Λιμενικού, αεροσκάφος του Λιμενικού, δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι πρόσφυγες πιθανόν να είχαν ξεκινήσει από τη βόρεια Αφρική με προορισμό την Ιταλία.

Για το περιστατικό τηρείται διαρκώς ενήμερος ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο Αρχηγός  Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ Ράπτης Σταμάτιος εποπτεύει την όλη επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από 220 πρόσφυγες έχουν αφιχθεί στην Κρήτη.

Μετά το σφράγισμα του Αιγαίου, τα κυκλώματα διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο, κυρίως προς Ιταλία, με αποτέλεσμα κάποια σκάφη να καταλήγουν στην Κρήτη, όπου όμως δεν υπάρχει καμία προετοιμασία, πρόβλεψη και υποδομή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.