Όλα όσα ‘έγιναν στην Συνέντευξη Τύπου του ‘Συρανό ντε Μπερζεράκ”

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

ΕΡΩΤΑΣ. Αίσθημα  υπαρκτό,  ανυπέρβλητο. Λάβα που κυλάει  στις φλέβες και καίει κάθε λογική σκέψη.   Σαν απρόσμενος επισκέπτης  ταράζει τον πάσχοντα και τον αποπροσανατολίζει.

 

Στην περίπτωση που σε μεταμορφώσει σε  ποιητή, άγγιξε απλά την μύτη σου και αν νιώσεις ότι μεγάλωσε σπεύσε να δεις από κοντά της ιστορία του «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του  Εντμόν Ροστάν που το καλοκαίρι αυτό, θα περάσει από τα Μεγάλα  Φεστιβάλ της χώρας.

 

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της παράστασης (21 Ιουνίου Θέατρο Βράχων), υπό τους ήχους της πορείας,  το ψέμα και η αλήθεια του ‘έρωτα, έπεσαν  πάνω στο τραπέζι στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, στον ΙΑΝΟ, από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (Συρανό), τη  Δήμητρα Ματσούκα (Ρωξάνη), τον Γιάννη Κακλέα (σκηνοθεσία), τον Μανόλη Παντελιδάκη (Σκηνικά) και την Εύα Νάθενα (κοστούμια).

Τα δυο χρόνια επιτυχίας που γνώρισε, ο «Συρανό ντε Μπερζεράκ», ήταν αυτό  που ώθησε τους συντελεστές, να ταξιδέψουν τον «Συρανο» σε ολόκληρη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει το έργο.

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθέτης της παράστασης χαρακτηριστικά είπε: «Σε μια εποχή που τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ πέφτουν ταυτόχρονα, ο Βασίλης κι εγώ αποφασίσουμε να γίνουμε παραγωγοί. Ο Συρανό, ήταν μια επιθυμία όχι μόνο δική μου και του Βασίλη,  αλλά και της ομάδας που εργάστηκε  για να γίνει η παράσταση. Χωρίς την βοήθεια της ομάδας, χωρίς την ουσιαστική βοήθεια όλων των συντελεστών και των ανθρώπων που τρέχουν για την παράσταση, δεν θα μπορούσε να γίνει.

Είναι μια στιγμή ιδιαίτερη για το Βασίλη και εμένα. Πιστεύουμε πολύ σε αυτή τη δουλειά γι αυτό θέλαμε να την ταξιδέψουμε και στην περιφέρεια.»


Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – ο ερωτευμένος ποιητής, ο διάσημος ξιφομάχος, εν κατακλείδι ο Συρανό –   πήρε δεύτερος το λόγο, τονίζοντας ότι ο ρόλος αυτός του Συρανό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο γι αυτόν.   «Πιστεύω εμείς οι καλλιτέχνες δεν πρέπει να πάψουμε ποτέ να ονειρευόμαστε, και ίσως να είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε με τα λόγια ν αλλάζουμε τον κόσμο. ¨Έχουμε το καλύτερο κίνητρο. Πιστεύω ότι μπορεί ν αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, να φέρει ξανά ξανά στο προσκήνιο, τον έρωτα, την αυτοθυσία, την αξία της φιλίας  και όλα αυτά, που έχουμε βάλει στην άκρη λόγω των καταστάσεων που ζούμε και αγωνιούμε για το πώς θα επιβιώσουμε οικονομικά.

Ένα μεγάλο μου όνειρο αυτό το καλοκαίρι, είναι όταν θα βλέπει ο κόσμος την μεγάλη μύτη.. να μην λέει Α! να ο Πινόκιο, αλλά να λέει να ο Συρανό.  Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσους μας στήριξαν.”



Το  ρόλο της Ρωξάνης, θα δούμε  την  Δήμητρα Ματσούκα. «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα κάνω το ρόλο της Ρωξάνης και κυρίως είμαι χαρούμενη που  θα είμαι σε αυτήν την παράσταση, που αρχικά σαν θεατής όταν την είδα, εντυπωσιάστηκα. Ηθελα πολλά χρόνια να συνεργαστώ και με τον Γιάννη Κακλέα, αλλά και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Σαφώς και με όλη την ομάδα που είναι πολύ  δεμένη και χαίρομαι που είμαι μέρος της.

Η παράσταση μας είναι μια μαξιμαλιστική  παράσταση, χωρίς φειδώ σε κανένα από τα στοιχεία που την απαρτίζουν.   Έχει σκοτάδι έχει γέλιο. Έχει ξιφασκίες, έχει χορό. Έχει Μουσική,  κοστούμια Έχει ένα δυνατό κείμενο με  ισχυρό λόγο που ανεβαίνει αιώνες σε όλο τον κόσμο.”

Να τονίσουμε ότι η  μουσική  είναι της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που  δίνει τη δική της νότα μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.”

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Μετάφραση: Λουϊζα Μητσάκου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Εύα Νάθενα

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος

Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Τρομπούκη

Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης


Βιολί παίζει η Βασιλική Μαζαράκη


{youtube}qKoh_WJ5Km0{/youtube}



Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.