Τέλος στην παραπληροφόρηση απο το Διαδίκτυο…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn


Με το Μητρώο Οnline Μedia που καθιερώνει πλέον το υπουργείο Επικρατείας μπαίνει τέλος στο χάος του Διαδικτύου, το οποίο πριμοδοτούσαν τα κόμματα της διαπλοκής.Ποιος ενημερώνει τον πολίτη; Οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα κανάλια, που επί χρόνια ήταν τα βασικά εργαλεία ενημέρωσης του πολίτη, πάντα ήταν επώνυμες επιχειρήσεις, είχαν ιδιοκτήτες και πρόσωπα υπεύθυνα έναντι του νόμου.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο τα τελευταία χρόνια, όταν η πραγματικότητα αυτή άλλαξε άρδην και το Διαδίκτυο έγινε το βασικό μέσο από όπου ενημερώνονται οι πολίτες.

Ιστοσελίδες από το πουθενά, χωρίς διεύθυνση, χωρίς δημοσιογράφους, με μοναδικό εργαλείο το copy-paste πλημμύρισαν το Διαδίκτυο.

Σε αυτό το σκηνικό έρχονταν επί χρόνια οι καταγγελίες για μαύρη εργασία και για πενιχρές αμοιβές, που στην καλύτερη των περιπτώσεων δίνονταν με μπλοκάκι.

Η Πολιτεία ποτέ δεν προσπάθησε μέχρι σήμερα να προστατεύσει από τη μία τους εργαζόμενους και από την άλλη τις ενημερωτικές ιστοσελίδες που έδειχναν σεβασμό στους νόμους του κράτους.

Το χάος αυτό μέχρι τώρα βόλευε μόνο τους εκβιαστές και τους λαθροχείρες της ενημέρωσης.

Όπως αποδείχθηκε από την υπόθεση των εκβιαστών, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το κράτος ερχόταν και τους επιβράβευε με κρατική διαφήμιση. Είναι χαρακτηριστικά τα αποσπάσματα από τους διαλόγους των εκβιαστών ότι βιάζονταν να στήσουν εν μια νυκτί 5 site γιατί είχαν τη διαφήμιση και έπρεπε να την αναρτήσουν σε… διαφορετικές ιστοσελίδες.

Με το Μητρώο Οnline Μedia που καθιερώνει πλέον το υπουργείο Επικρατείας μπαίνει τέλος στο χάος του Διαδικτύου, το οποίο πριμοδοτούσαν τα κόμματα της διαπλοκής.

Τώρα θα ξέρουμε πια ως πολίτες από ποιον ενημερωνόμαστε και γιατί.

Η ενημέρωση θα γίνεται με όρους διαφάνειας, η είδηση θα έχει πατρότητα και θα επιβραβεύεται με όρους διαφάνειας από τα επικοινωνιακά προγράμματα του Δημοσίου.

Αυτό από μόνο του έρχεται να πυροδοτήσει έναν ανοικτό διάλογο μέσα στη δημοσιογραφική οικογένεια για το πώς οι εργαζόμενοι στο Διαδίκτυο θα ενταχθούν στα συλλογικά όργανα και ουσιαστικό μέλημα θα πρέπει να είναι η προστασία τους από τις συνθήκες γαλέρας που βιώνουν καθημερινά.

Τα συλλογικά όργανα των δημοσιογράφων καλούνται πλέον να διαμορφώσουν τον οδικό χάρτη του κλάδου μέσα από τις νέες συνθήκες που δημιουργεί το πλαίσιο διαφάνειας στο Διαδίκτυο και να πιέσουν όσο μπορούν την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τους νέους κανόνες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.