Παρουσίαση Βιβλίου: “Ανεκπλήρωτες Επιθυμίες” της Τζένης Καλλέργη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι Εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ και το Public Συντάγματος, σας προσκαλούν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 19:00μ.μ, στην παρουσίαση του βιβλίου της Τζένης Καλλέργη «Ανεκπλήρωτες Επιθυμίες».

 

Στην παρουσίαση θα απευθύνουν χαιρετισμό:

 

Ο Κώστας Πυλαρινός, πρόεδρος της ένωσης τ. βουλευτών και ευρωβουλευτών και η

Κική Σεγδίτσα, δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου.


Θα μιλήσουν επίσης:

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, πανεπιστημιακός, λογοτέχνης, δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου.

Ο Τάσος Κουράκης, Α αντιπρόεδρος της Βουλής

Η Αλεξάνδρα Καππάτου, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος


Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος  Ζίνα Κουτσελίνη


Ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί:

Όλγα Πολίτου, Μαρία Αλιφέρη, Τέλης Ζώτος και Γιώργος Σίσκος.


«Ανεκπλήρωτες Επιθυμίες».

Η ζωή της Τζοβάνας ήταν ολόκληρη μια ανεκπλήρωτη επιθυμία. Πάντα φρόντιζε για τους άλλους, βάζοντας τα δικά της θέλω σε δεύτερη μοίρα.

Μέχρι που γνώρισε εκείνον… Ο διάσημος ηθοποιός ενέπνευσε έναν παθιασμένο έρωτα στη νεανική της καρδιά, έναν έρωτα όμως απαγορευμένο και γι’ αυτό τόσο δυνατό.

Η Τζοβάνα θα ανατρέψει τα πάντα και θα κυνηγήσει την ευτυχία, παλεύοντας με όλους και, κυρίως, με τον εαυτό της. Θα αφήσει την κραυγή των δικών της επιθυμιών να σκεπάσει τις φωνές που την καλούν να απομακρυνθεί από τον αγαπημένο της και μαζί του θα χτίσει έναν κόσμο φτιαγμένο μόνο για τους δυο τους. Έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, θέατρο, επιτυχίες, μαγεία και ταξίδια, αλλά και με μια σκοτεινή σκιά να πλανιέται διαρκώς στον άλλοτε καταγάλανο κι άλλοτε συννεφιασμένο ουρανό του…

Μέσα από μία πραγματική, συναρπαστική

ιστορία αγάπης περνά η ιστορία της Ελλάδας

και του ελληνικού θεάτρου, σε μια αφήγηση

που θα ταξιδέψει τον αναγνώστη

στον κόσμο του πολιτισμού και του ονείρου.




Κολλάρου-Καλλέργη Τζένη

Η Τζένη Κολλάρου-Καλλέργη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου. Έπαιξε στο Θέατρο, στο Ραδιόφωνο και στην Τηλεόραση. Στο Θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε στο έργο Οι Απροσάρμοστοι του Χάμπτον. Συνεργάστηκε με το Πειραματικό Θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με την `Αλλη Σκηνή του Νίκου Περέλη ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πήρε μέρος στα έργα Ταβάριτς, Πριν το ηλιοβασίλεμα, σε μονόπρακτα των Μουρσελά, Κεχαίδη, Περέλη, στον Γλάρο του Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, ερμήνευσε την Νόρμα Ντέσμοντ στη μεταφορά στο θέατρο της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας Η λεωφόρος της Δύσης, την Ξανθίππη στον μονόλογο του Γιώργου Α. ΧριστοδούλουΞανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη, την Πηνελόπη Δέλτα στο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου Πηνελόπη Δέλτα κ.ά. Στην τηλεόραση, έλαβε μέρος σε πολλά θεατρικά έργα, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους, στο Θέατρο τηςΔευτέρας, παραγωγή της Κρατικής Τηλεόρασης, σε πολλά μονόπρακτα της σειράς Από την Κωμωδία στο Δράμα, στο σήριαλ Ονειροπαρμένος του Γιάννη Πρετεντέρη, και σε άλλες τηλεοπτικές παραγωγές. Επί μια δεκαετία, υπήρξε εκφωνήτρια-παρουσιάστρια καλλιτεχνικών και διαφημιστικών εκπομπών, παρουσιάζοντας πληθώρα προγραμμάτων καλλιτεχνικού, ψυχαγωγικού και διαφημιστικού περιεχομένου σε όλους τους Σταθμούς της Κρατικής Ραδιοφωνίας και έγινε γνωστή με το πατρικό της Τζένη Κολλάρου. Επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. και Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Κοινωνικών-Ιστορικών Ερευνών «Σταύρος Καλλέργης», και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης.

Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά. Για πολλά χρόνια συμπορεύτηκε ενεργά στο πλευρό του μεγάλου καλλιτέχνη και πνευματικού ανθρώπου Λυκούργου Καλλέργη, και συνεργάστηκε μαζί του στον αγώνα για τον Πολιτισμό, την Πολιτική και το Θέατρο. Από τον γάμο της με τον Λυκούργο Καλλέργη απέκτησε έναν γιό, τον Σταύρο, κι έναν εγγόνο, τον Λυκούργο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.