Μέχρι και τις 12 Ιουλίου συνεχζίονται οι απεργίες σε τρένα και προαστιακό…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι σιδηροδρομικοί, οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση των στάσεων εργασίας που θα κορυφωθούν με νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουλίου

.Εξαιτίας των κινητοποιήσεων θα συνεχιστούν οι ματαιώσεις των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, θα περιλαμβάνουν τρίωρες στάσεις εργασίας το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ.

Ωστόσο, κάθε σωματείο θα κάνει στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη ματαίωση σχεδόν όλων των δρομολογίων.

Επίσης, για την Τρίτη 12 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) θα προκηρύξει 24ωρη απεργία σε ολόκληρο το σιδηρόδρομο.

Πάντως, η ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να είναι καθοριστική για την τύχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έπειτα από την κατάθεση μόνο μιας δεσμευτικής προσφοράς στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίησή της. Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουλίου θα συνεδριάσει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να ανοίξει τη μοναδική προσφορά που υπέβαλε για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiano, αξιολογώντας συνολικά το φάκελό της και κυρίως το ύψος του τιμήματος, σε σχέση και με τις εισηγήσεις των δύο ανεξάρτητων εκτιμητών που είχε ορίσει.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως και της ΕΕΣΣΤΥ για την οποία δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, αλά και να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.