Νεκροί Αφροαμερικανοί…νεκροί και αστυνομικοί…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, και 11 τραυματίστηκαν, στο Ντάλας των ΗΠΑ, από πυρά αγνώστων, κατά την διάρκεια διαδήλωσης

κοντά στο δημαρχείο της πόλης, μετά τις επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος Αφροαμερικανών. Δύο αστυνομικοί είναι στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.Ο ένας από τους υπόπτους του οποίου οι αρχές έδωσαν νωρίτερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες παραδόθηκε. Ο φερόμενος ως δράστης είναι Αφροαμερικανός και στις φωτογραφίες εμφανίζεται να κυκλοφορεί χαμογελαστός με πυροβόλο όπλο στο χέρι του. Ένας ακόμη κρατείται, αφότου αντάλλαξε πυρά με τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις του Ντάλας. Κοντά στο σημείο, εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών του Ντάλας.

Αφορμή για την πορεία, οι νέες δολοφονίες, ενός 32χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό το βράδυ της Τετάρτης στην Μινεσότα και ενός ακόμη 37χρονου Αφροαμερικανού μια μέρα νωρίτερα από δύο αστυνομικούς στη Λουιζιάνα .Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι βαθύτατα ταραγμένος από τα αιματηρά περιστατικά.

Όσον αφορά το νέο θάνατο Αφροαμερικανού από αστυνομικούς της Μινεσότα, ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.