Μπράβο Κατερίνα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΗΚατερίνα Στεφανίδη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ αγώνων.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ αναδείχτηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Άμστερνταμ, δίνοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ελληνική αποστολή.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση πετυχαίνοντας ρεκόρ αγώνων, με επίδοση στα 4,81 μέτρα.

Επιχείρησε μάλιστα να συντρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, που είναι στα 4,86 μ., αλλά με το τελευταίο άλμα της απέτυχε να ξεπεράσει τα 4,94 μέτρα.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ, με άλμα στα 4,70 μέτρα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Αντζέλικα Μπένγκτσον, που πέτυχε άλμα στα 4,65 μέτρα.Κοντά στην πρώτη τριάδα βρέθηκε και η έτερη ελληνίδα αθλήτρια που συμμετείχε στον τελικό, η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία κατέκτησε την τέταρτη θέση με άλμα στα 4.55 μέτρα.

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο στην καριέρα της Στεφανίδη, η οποία έχει όμως ήδη στη συλλογή της δύο αργυρά και ένα χάλκινο.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η ελληνίδα πρωταθλήτρια ανήκει πέραν πάσης αμφιβολίας στην ελίτ του αθλήματός της, και σε ηλικία 26 ετών το μέλλον της ανήκει.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.