Πραξικόπημα στην Τουρκία – 15/7/2016 – O Στρατός έχει τον έλεγχο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τελευταία  ενημέρωση

Πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Το Γενικό Επιτελείου Στρατού ανακοίνωσε ότι έχει πλέον την εξουσία.

 

– Ο στρατός κατέλαβε την Κρατική Τηλεόραση – Μεταδίδει μόνο καιρό

 

– Πυροβολισμοί ακούστηκαν κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε ρεπόρτερ του NTV

– Κρατούνται όμηροι στο αρχηγείο του στρατού στην Άγκυρα -ανάμεσά τους ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων- μεταδίδει το CNN Turk

– Ο Ερντογάν (ο οποίος βρίσκεται στην Αλικαρνασσό) είναι καλά – CNN Turk

– Σταμάτησε να μεταδίδει το TRT Haber

Όλες οι πτήσεις από και πρός το διεθνές αεροδρόμιο «Αττατούρκ» της Κωνσταντινούπολης ακυρώθηκαν

– Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη και να διαφυλαξει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι θα διατηρηθουν οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας και πως προτεραιότητα είναι η εφαρμογη του νόμου.

– Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.

– Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ο Ερντογάν έχει φυγαδευτεί σε ασφαλή τοποθεσία από πιστές σε αυτόν δυνάμεις.

– Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Ισχυρές δυνάμεις του στρατού στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης

– Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Dogan, η αστυνομία έχει ζητήσει από όλο το προσωπικό να επιστρέψουν στα πόστα τους. Το CNN Turk αναφέρει ότι στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κυκλοφορούν τανκ.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ.

Tο πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι o πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία. «Είναι λάθος να μιλήσουμε για πραξικόπημα αλλά είναι σίγουρα μια προσπάθεια του στρατού» τόνισε ο ίδιος.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην ‘Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

{youtube}KfTUhxX_-l8{/youtube}


Περισσότερα σε λίγο…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.