Spetses Classic Yacht Regatta 2016 – Θεσμός για τη Μεσόγειο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τη συμμετοχή 70 σκαφών και πλήθος επισκεπτών στο νησί της Μπουμπουλίνας, πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών  –  Spetses Classic Yacht Regatta 2016, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι απλώς ο δημοφιλέστερος αγώνας στο είδος του στην Ελλάδα, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο.

Οι εντυπωσιακές ιστιοδρομίες για τα κλασσικά σκάφη, τα καΐκια και λατίνια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πρόσφεραν ένα σπάνιο θέαμα στους θεατές.

Στον ήδη πλούσιο ανταγωνισμό ήρθαν να προστεθούν οι νέες αφίξεις των Puritan και Skylark δύο κλασικά σκάφη «διαμάντια» ναυπηγημένα το 1930 και 1937 αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα αυξήθηκαν κατά 20% τα σκάφη που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για τον αγώνα, συμβάλλοντας σημαντικά στην προώθηση της χώρας στο εξωτερικό.

Τα ιστορικά σκάφη

Τη δική τους ιστορία στο Spetses Classic Yacht Regatta γράφουν τρία μοναδικά σκάφη η Cassiopeia, η Glaramara και το Baccara που συμμετέχουν αδιαλείπτως για έξι συνεχόμενα χρόνια στον αγώνα και κατέλαβαν την τέταρτη, τρίτη και πρώτη θέση αντίστοιχα στις ιστιοδρομίες των κλασσικών σκαφών. Μάλιστα στην Cassiopeia είχαμε ελληνοαυστριακή συμμαχία καθώς το πλήρωμα απάρτιζαν οι σκίπερ και ιδιοκτήτες Γιάννης Καλλία και  Kari Khevenhuller, ενώ τα υπόλοιπα μέλη ήταν οι Έλια Καλλία, Γιώργος Καλλίας, Λεωνίδας Πούλος, Ξενοφών Γερογιάννης, Νίκος Σαμαρτζής, Δημήτρης Παπαφάνης, Andreas Jeitler, Wolfgang Jobstl, Michael Kopetzky και ο δικός μας άνθρωπος και συνάδελφος Χρήστος Βλαχογιάννης, μαζί με το γιο του Μανώλη Βλαχογιάννη.

Σημαντική στιγμή στην διοργάνωση αποτέλεσε η απονομή του «Βραβείου Χρυσού Χορηγού» από το Lascaris Foundation, το οποίο μοιράστηκε στους τρεις ιστιοπλόους μας Τάκη Μαντή και Παύλο Καγιαλή στην κατηγορία 470 και Γιάννη Μιτάκη στα FINN που συμμετείχαν συμβολικά στη Regatta και εκπροσωπούν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Κατά την απονομή, η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Τζώρτζια Λάσκαρη και ο κύριος Νίκος Λάσκαρης, ευχήθηκαν οι Έλληνες αθλητές να ζήσουν αντίστοιχες στιγμές με μετάλλια στη Βραζιλία!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.