Τηλεοπτικές κεραίες… και σε ποιους;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Δήμητρας Γκουντούνα

Μια φορά και έναν καιρό στη Χώρα του ποτέ, που ο κόσμος ήταν ‘όμορφος και αγγελικά φτιαγμένος, μια αφελής της φανταστικής εποχής της δεκαετίας του ΄80 εργαζόταν στην ιδανική εφημερίδα που εκπροσωπούσε την απόλυτη αλήθεια και ήταν…  η πρώτη στον χώρο του Τύπου που κυκλοφόρησε  και θα γκρέμιζε την διαπλοκή και τους κακούς λύκους που κατασπάραζαν τους καρπούς του κήπου του λαού.

 

Έτσι μαθαίνοντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Αθήνας δίνεται από  φορέα, σε στενά συγγενικά χέρια, μ΄ αποδείξεις ιδιόχειρες και μάρτυρες ενώ είχε προηγηθεί ”διαγωνισμός”, το γράφει στη σελίδα της που ήταν σελίδα καταγγελιών, με το ψευδώνυμο Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων κάπως έτσι τελοσπάντων. Που να φανταστεί η ανόητη ότι ο εργοδότης θα την έδινε στεγνά και θα την έσερναν στα δικαστήρια. Όλα δε τα στοιχεία τα είχε δώσει σε συγκεκριμένο πρόσωπο για να κατοχυρώσει την είδηση. Κανένας ‘’σύντροφος’’ δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο ούτε και εκείνος που κρατούσε τα στοιχεία.

Η αφελής καταδικάσθηκε βέβαια και όταν απευθύνθηκε στον πολιτικό της φορέα που είχε όλα τα στοιχεία ο εργοδότης της την πήρε τηλέφωνο ζητώντας της συγνώμη. Εκείνο το βράδυ τον άκουσαν γιατί η αφελής είχε την έμπνευση να έχει σ΄ ακρόαση το τηλέφωνο ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ ο Κώστας Κωβαίος και άλλοι συνάδελφοι που δεν έχει νόημα να τους πω…Αλλά η αφελής δεν αρκέστηκε στην συγνώμη. Ξαναέψαξε το θέμα παρακολούθησε την πορεία του έργου και είδε ότι έτσι έγιναν τα πράγματα, όπως τα είχε γράψει. Αλλοίμονο όμως οι άνθρωποι που έτρεξαν να την στηρίξουν και να της δώσουν όλες τις αποδείξεις ήταν από πολιτικό στρατόπεδο που τότε το λέγαμε και ‘’επάρατη’’ παράταξη και η αφελής πως ν΄ αποδεχθεί τέτοια στήριξη.

 

Αφελής Ανόητη και Νέα. Που να φανταστεί ότι ο εργοδότης της είχε «άρρηκτες»  σχέσεις  με τον συγκεκριμένο υποψήφιο… Τώρα πως μου ήρθαν αυτές οι κατά φαντασίαν ιστορίες;  Ε λέω τώρα που υπάρχει το θέμα των αδειών για τα τηλεοπτικά κανάλια, η φανταστική μου φίλη που της συνέβησαν όλα αυτά να νιώθει δικαιωμένη… Γιατί  τώρα κανένας που να έχει φιλίες η συγγένειες, η οικονομική αυτοκρατορία πίσω του, θα γίνει ένας νέος πανίσχυρος πολιτικός ρυθμιστής αυτού του τόπου. Λέω τώρα γιατί όποιος κοιμάται μ΄ ευκολία σε διαφορετικές πολιτικές αγκαλιές τι θα του κοστίσει να πάει στην επόμενη όταν τον συμφέρει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.