Η Τάνια στο Ηρώδειο μας γέμισε την καρδιά με μελωδία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Η σκηνή του Θέατρου,   χρόνια την περιμένει. Άλλωστε σε ηλικία 10 ετών της είχε δείξει ότι η σχέση τους ήταν καρμική. Μόνο  που δεν είχε ποτέ το θάρρος να την κλέψει  από το χώρο του τραγουδιού, την άφησε ελεύθερη να την φλερτάρει και το πεπρωμένο να χαράξει όπως ήθελε αυτό,  την πορεία της κορυφαίας μας τραγουδίστριας. Της Τάνιας Τσανακλίδου, που αυτό το καλοκαίρι επέλεξε  να ερμηνεύσει  τραγούδια από το θέατρο  με το άπλετο συναίσθημα που διαθέτει αλλά και με τον ιδιαίτερο τρόπο που τραγουδάει, με αποτέλεσμα  και οι δυο παραστάσεις σε «Μικρή Επίδαυρο» αλλά και σε «Ηρώδειο», να δημιουργήσουν το αδιαχώρητο.

Με την μουσική παράσταση «Μείναν τα τραγούδια μόνα» η ερμηνεύτρια  προαναγγέλλει τον επόμενο στόχο της. Με την νέα σεζόν, θα την δούμε στην σκηνή, με τον μονόλογο του Θωμά Κοροβίνη ο «Κατάδεσμος», σε σκηνοθεσία του Αντώνη Μπσκοΐτη.


Στα  τόσα χρόνια πορείας της,  στο τραγούδι η Τάνια Τσανακλίδου, είχε συνοδοιπόρους  το συναίσθημα,  τη  θεατρικότητα και την άσβηστη φλόγα της υποκριτικής. Άλλωστε το θέατρο και η μουσική αντάμα  – αντάμα αρμενίζουν στα πέλαγα της Τέχνης.

Αυτήν την Τάνια  είδαμε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την περασμένη Δευτέρα. Και αφού μας παρέσυρε στην ‘’Οδό Ονείρων’’, στην ‘’Ευριδίκη’’,στους ‘‘Ορνιθες’’ στο  ‘’Παραμύθι χωρίς ΄Ονομα’’ μας απογείωσε με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Σπανού, του  Κυπουργού, της Ελένης Καραϊνδρου της Πλάτωνος από θεατρικά έργα όπως ‘’Ισαβέλλα 3 Καραβέλες και ένας Παραμυθάς’’,’’Γκόλφω’’ ,’’Μορμόλης’’, ‘’Μήδεια’’

Τραγούδια ΜΕΓΑΛΑ,  που  μπορεί να  «μείναν μόνα  στο χρόνο», δεν μείναν ξεχασμένα.

Στην μαγική αυτή βραδιά, την Τάνια Τσανακλίδου συνόδευσαν οι μουσικοί: Τάκης Φαραζής, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, Παναγιώτης Τσεβάς, Παρασκευάς Κίτσος και Τάσος Μισυρλής.


 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.