Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης παρουσίασε το βιβλίο του Υπερμαραθωνοδρόμος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ήρθε τρέχοντας, μίλησε όρθιος, ενέπνευσε δρομείς και μη, μοίρασε απλόχερα συμβουλές και αλήθειες από την bigger than life διαδρομή της ζωής του και έφυγε πάλι τρέχοντας.

 

Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης στην πρωτότυπη αυτή παρουσίαση του βιβλίου του Υπερμαραθωνοδρόμος από τις Εκδόσεις Key Books, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε   όλα όσα συνοδεύουν το μύθο του: ακούραστος, επιδραστικός, γοητευτικός, ταπεινός, με αστείρευτη διάθεση για ζωή και δράση είναι σίγουρα από τους ανθρώπους που αξίζει κανείς να πει ότι συνάντησε στη ζωή του.

Aπέναντι από το Καλλιμάρμαρο, σημείο τερματισμού του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στο Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού, ο πιο διάσημος αθλητής των υπεραποστάσεων στον πλανήτη συζήτησε με τον εκδότη της Key Books, Βασίλη Βαρδάκα και τον Βασίλη Γεωργακάκο διευθυντής του Men’s Health για περισσότερη από μία ώρα και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού. Κι επειδή όπως είπε: «Το καθισιό είναι το νέο κάπνισμα!» επέλεξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης να μείνει όρθιος!

Δρομείς και θαυμαστές του Καρνάζη που κατέκλυσαν τον χώρο άκουσαν τον θρύλο των υπεραποστάσεων να μιλάει για το τρέξιμο και τη ζωή, το βιβλίο του και τα μελλοντικά του σχέδια. «Θέλω να περνάω όλο και περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα οπότε αν έχετε έναν καναπέ να με φιλοξενήσετε, θα το εκτιμήσω!».


Ο Καρνάζης που έγραψε τον Υπερμαραθωνοδρόμο καταγράφοντας τις σκέψεις του σε κασετοφωνάκι ενώ έτρεχε, έρχεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην γενέτειρα των γονιών του για το Navarino Challenge, και αποκάλυψε πως θέλει να τρέξει στον μαραθώνιο της Αθήνας σε χρόνο κάτω από τρεις ώρες, ενώ αποκάλυψε και το επόμενο μεγάλο εγχείρημα του: Να τρέξει έναν μαραθώνιο σε κάθε χώρα του κόσμου (203 στο σύνολο) μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Το εγχείρημα, όπως είπε, θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα τον Νοέμβριο του 2017.

Μετά το τέλος της όμορφης συζήτησης και ενώ το κοινό είχε διακόψει αρκετές φορές με το αυθόρμητο χειροκρότημα του τον Καρνάζη, ο διάσημος δρομέας έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας πως «Αν βρεθείτε στο Σαν Φρανσίσκο (τόπο κατοικίας του) να ξέρετε ότι ένας φίλος σας περιμένει εκεί». Στη συνέχεια υπέγραψε δεκάδες αντίτυπα του Υπερμαραθωνοδρόμου, έπιασε κουβέντα με τους νέους φίλους του και αφού ολοκλήρωσε και τις συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά κανάλια και site, έβαλε το σακίδιο του στην πλάτη και εξαφανίστηκε τρέχοντας μες στον Εθνικό Κήπο!

Στην συνέντευξη τύπου βρέθηκε ο ερμηνευτής Αλκίνοος Ιωαννίδης για να γνωρίσει από κοντά τον Υπερμαραθωνοδρόμο και να μοιραστεί μαζί του τα μυστικά του τρεξίματος αφού και αυτός χρόνια τώρα τρέχει σε μαραθωνίους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.