Νομοτεχνική βελτίωση για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με 152 θετικές ψήφους  έγινε δεκτό  το επίμαχο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει τη μεταφορά έξι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο. Eνω, συγκέντρωσε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αιχμές περί «ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας». Στάση που καταγράφηκε και στην ψήφο τους κατά την ονομαστική ψηφοφορία, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν κατά της ρύθμισης.

Νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ  χρειάστηκε πάντως να φέρει στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση, προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες των προερχόμενων από τους Οικολόγους Πράσινους αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δημαρά και να αποσοβήσει ενδεχόμενη κυβερνητική κρίση.

Με την επίμαχη νομοτεχνική βελτίωση, αποτέλεσμα της διαβούλευσης που προηγήθηκε μεταξύ των δυο ανδρών και του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, διευκρινίζεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ότι «η αξιοποίηση των επιχειρήσεων σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου, ως μοναδικού μετόχου της Εταιρείας, από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και για την ταυτότητα του νομικού λόγου της ΕΥΑΘ Α.Ε., σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας». Ενώ στο σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου προστίθεται η φράση: «Με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και της υποχρέωσης συμμόρφωσης στις δικαστικές αποφάσεις».

«Δεν είναι φύλλο συκής το υπερταμείο, είναι πραγματική ασπίδα για να αυξηθεί η αξία της δημόσιας περιουσίας πλην των ιδιωτικοποιήσεων» επέμεινε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.