Η πορεία προς το λαό του Μητσοτάκη και η «Συμφωνία Αλήθειας» της Ν.Δ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ρεπορτάζ  Νίκος Στέφος

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και την εμφάνισή του στην προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή για θέματα Παιδείας.

Στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος εκτιμούν ότι η Δ.Ε.Θ. αποτέλεσε σημείο καμπής για την πολιτική ζωή της χώρας και ενίσχυσε το πρωθυπουργικό προφίλ του Κ. Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ταυτόχρονα τονίζουν ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη μια ανάγκασε τον Αλ. Τσίπρα να αποδεχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή και από την άλλη επέβαλε τη δική του ατζέντα, να γίνει, δηλαδή, επιτέλους μια σε βάθος συζήτηση για το μείζον ζήτημα της Παιδείας…

Με τον αέρα μάλιστα που φουσκώνουν τα «πανιά» του οι τελευταίες θετικές δημοσκοπήσεις, ο Κ. Μητσοτάκης ξεκινά πορεία προς τον λαό στον οποίο θέλει να παρουσιάσει από κοντά τη Συμφωνία Αλήθειας, την πρότασή του δηλαδή, για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η αρχή έγινε χτες Παρασκευή στο Λαύριο ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 6 Οκτωβρίου μεταβαίνει στην Αιτωλοακαρνανία για επαφές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορείς προκειμένου να αναδείξει τις προτάσεις του για την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία έχει εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Ανάλογο πρόγραμμα θα ακολουθήσει και στις επαφές που θα έχει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το μήνυμα της Συμφωνίας Αλήθειας σε όλη τη χώρα

Ήδη έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται ο οδικός χάρτης και να εξειδικεύονται οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας σε επιμέρους τομείς όπως τις ανέπτυξε στη Δ.Ε.Θ. ο Κ. Μητσοτάκης τόσο κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς όσο και κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, κλιμάκια του κόμματος – με το συντονισμό του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη και της Γραμματείας

Αγροτικών Φορέων – πραγματοποιούν ανοιχτές συζητήσεις με γεωργούς και κτηνοτρόφους στην Ηλεία, τη Θεσπρωτία, την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα και τα Ιωάννινα, για θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα. Άλλωστε, στο πρόγραμμα της Ν.Δ., μέρος του οποίου παρουσίασε ο κ. Κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, ο αγροτικός τομέας αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα.

Παράλληλα, βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με πρότυπο το σχέδιο εξόρμησης που είχε εφαρμοστεί στη Βόρεια Ελλάδα, πραγματοποιούν, αυτές τις ημέρες, επισκέψεις και οργανώνουν συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς, στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 20 βουλευτές απ’ όλη την Ελλάδα και δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, επικεφαλής Γραμματειών και τοπικά στελέχη) επισκέπτονται την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία, την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Ανάμεσα στα άλλα, επισκέπτονται περισσότερες από 40 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες, περισσότερα από 10 τμήματα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., καθώς και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 20 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και περίπου 30 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Στόχος είναι να μεταδοθεί το μήνυμα «κανένας στο περιθώριο» και να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην αναπτυξιακή διαδικασία, η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία. Αλλά και να φτάσει παντού το μήνυμα ότι η χώρα χρειάζεται ένα άλλο κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές της δυνάμεις και να αξιοποιηθούν οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες.

Όπως δε τονίζεται από την ηγεσία του κόμματος, «η Νέα Δημοκρατία εργάζεται για ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα. Την Ελλάδα που απελευθερώνει και στέκεται δίπλα, όχι απέναντι».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.