Το «ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» διεκδικεί πέντε βραβεία και ταξιδεύει στα Φεστιβάλ του Εξωτερικού

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Φεστιβάλ με διεθνείς συμμετοχές προσκαλούν έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, τον Μανούσο Μανουσάκη, για να τους παρουσιάσει την ταινία του «Ουζερί Τσιτσάνης».

 

Το ταξίδι ξεκίνησε:
Στο Slemani International film festival στο Ιράκ όπου έλαβαν μέρος 10 μεγάλου μήκους ταινίες από χώρες όπως Μ. Βρετανία, Ιράν, Γαλλία, Βραζιλία, Καναδάς, Φινλανδία, Τουρκία.

Το «Ουζερί Τσιτσάνης»με Αγγλικό τίτλο «Cloudy Sunday» είναι υποψήφιο και για τα πέντε βραβεία που απονέμει το φεστιβάλ: σενάριο, σκηνοθεσία, φωτογραφία, μοντάζ, καλύτερης ταινίας.

Παίρνει τα βραβεία:

Σκηνοθεσίας ο Μανούσος Μανουσάκης

Φωτογραφίας ο Κωστής Γκίκας.

· Το ταξίδι συνεχίζεται, το «Ουζερί Τσιτσάνης» γίνεται δεκτό με συγκίνηση και χειροκροτήματα στο διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης.

· Και από τη μακρινή Άπω Ανατολή στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στο Φιούτζι της γειτονικής μας Ιταλίας.

 

· Η έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης οργάνωσε συνέδριο με θέμα «Ιστορία και Τέχνη». Καλεσμένος ο Μανούσος και ο συγγραφέας του βιβλίου «ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Οι Δανοί φοιτητές θέλουν να γνωρίσουν την ταινία, να προσεγγίσουν το θέμα και να συζητήσουν με τους δημιουργούς.

 

· Αίθουσα αναμονής, φισούνα επιβίβασης και σε λίγο έτοιμοι για την απογείωση. Προορισμός Νέα Υόρκη. Αίθουσα προβολής Directors Guild Theater. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε με μοναδική επιτυχία το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

 

«Το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά τον κινηματογράφο δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του ενώ με τους τίτλους τέλους χειροκροτούσε και αποθέωνε την ταινία», όπως σημείωνε στις 3/10 ο Εθνικός Κήρυξ. http://www.ekirikas.com/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF/

Ό Μανούσος τους ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν  ώστε να γίνει η ταινία, συγκινημένος και με το χέρι στην καρδιά.

Το δημοφιλέστατο site «Papas Post» κατέταξε την ταινία ως πρώτη επιλογή. http://www.pappaspost.com/trailers-picks-top-films-see-new-york-greek-film-festival/

Οι προσκλήσεις καταφθάνουν η μία μετά την άλλη στο mail του Μανούσου και της Μαρίας Μανουσάκη.

14/10 Σαν Φρανσίσκο, Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

26/10 Διεθνές Φεστιβάλ στη φημισμένη Πανεπιστημιούπολη Κέμπριτζ της Μεγάλης Βρετανίας.

Τον Νοέμβρη το πρόγραμμα έχει:

Βιέννη (Vienna Jewish Film Festival)

Νυρεμβέργη.( Days of Greek Cinema in Nuremberg)

Ο Νοέμβριος κλείνει με το Λονδίνο. (UK International Jewish film festival)

Πριν φύγει το 2016 το «Ουζερί Τσιτσάνης» θα ταξιδέψει στο φεστιβάλ της Ιερουσαλήμ. Από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν το αεροπλάνο με τον Μανούσο πετάει για Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα για τη χώρα του ταγκό και της Εβίτα Περόν.

Το «Ουζερί Τσιτσάνης» θα διαγωνιστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ «Παντάλα Πιναμάρ» στην Αργεντινή τον Μάρτιο του 2017.

Για αυτούς τους λόγους ο Μανούσος δεν σταματάει να ευχαριστεί, και να μιλάει για τους χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στην ταινία. Όλοι τους, επαγγελματίες, με ταλέντο, με πάθος και αγάπη. Όλοι μικρά διαμάντια.

ΒΡΑΒΕΙΑ :

Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016 :

  • Βραβείο Ίρις Β΄ Γυναικείου Ρόλου
  • Βραβείο Ίρις  Ενδυματολογίας
  • Βραβείο Ίρις  Μακιγιάζ

Slemani International Film Festival – Iraq :

  • BEST DIRECTOR FEATURE FILM 2016
  • BEST CINEMATOGRAPHY FEATURE FILM 2016

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.