Η Έκθεση της Μαρίας Οικονόμου στον Κινηματογράφο Τριανόν

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το ρούχο καλύπτει και αποκαλύπτει, σκέψεις, συναισθήματα, μόδα, status, στάση ζωής. Τα ρούχα είναι μοναδικά, δείγματα πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένα με τον κινηματογράφο, ίσως πιο έντονα από κάθε άλλη μορφή τέχνης, αφού εδώ ο χρόνος αποτυπώνεται στιγμιαία και λειτουργεί διαχρονικά.

Μέσα στο χώρο του ιστορικού κινηματογράφου Τριανόν η διεθνής εικαστικός Μαρία Οικονόμου επιχειρεί με την εγκατάστασή της ¨Fleeting Glance¨ να προτείνει και να συνδιαμορφώσει με το θεατή ένα νέο αφήγημα με αφορμή τα μη φορέσιμα ενδύματά της, να τολμήσει μία αναμέτρηση με το χώρο και το χρόνο.

Η εγκατάσταση της Οικονόμου απαρτίζεται από χάρτινα ρούχα φτιαγμένα από κινέζικο χαρτί πάνω στα οποία έχουν τυπωθεί μοτίβα από πλάκες χαρακτικής. Στο έργο της η Οικονόμου διευρύνει τους ορίζοντες της χαρακτικής σε πλάκα μετάλλου επιχειρώντας την επέκταση του μέσου σε νέες διαστάσεις, υλικά και χρήσεις. Το εφήμερο και εύθραυστο υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα έργα της, αφηγείται τη δική του παράλληλη ιστορία.

Η Μαρία Οικονόμου είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ έχει σπουδάσει με το πρόγραμμα Erasmus και στις αντίστοιχες σχολές της Μαδρίτης και των Βρυξελλών. Είναι μέλος της διεθνούς ομάδας εικαστικού κοσμήματος Myths 2016. Η Οικονόμου έχει πραγματοποιήσει πλήθος ατομικών κι ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε στην ομάδα Das Rapunzel Häuschen Nebenan που ήταν υποψήφια για το βραβείο του Φεστιβάλ Τεχνών του Αμβούργου το 2014.

Τη σειρά μηνιαίων εκθέσεων υπό τον τίτλο «Τέχνη στο Cine Τριανόν» επιμελείται η ομάδα ZLR Betriebsimperium.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη  1 Νοεμβρίου στις 20:00

Η έκθεση θα διαρκέσει από 1 έως 30 Νοεμβρίου 2016.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 82 15 469

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

www.zlr-betriebsimperium.tk

www.myths2015.de

https://mariaoikonomoublog.wordpress.com/

www.rapunzel14.wordpress.com

mairik@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.