H N,Δημοκρατία ,δεν θέλει τον Πολύδωρα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης για την θέση του πρόεδρου του ΕΣΡ, μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως ο Βύρων Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την θέση αυτή.

«Η κατάσταση στο θέμα αυτό (συγκρότησης του ΕΣΡ) είναι σε ένα βραχυκύκλωμα και θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω Πρόεδρος του Συμβουλίου ως τιμητική, αλλά κυρίως ως πρόταση για μια θέση ευθύνης» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βύρων Πολύδωρας.

«Αυτές τις ώρες όλοι οι δυνάμενοι να εκφέρουν γνώμη και να έχουν την αποφασιστικότητα για μια εποικοδομητική συμβολή, νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να δράσουν» πρόσθεσε.Αυτό που εξέθεσα εγώ στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά, συμμόρφωση, το δεχόμαστε, όπως είναι φυσικό, έχει δηλωθεί και από πλευράς κυβερνήσεως και φυσικά και από εμένα με την νομική μου παιδεία, την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα» είπε ο κ. Πολύδωρας, προσθέτοντας «αυτό εγένετο δεκτό από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής και αυτή είναι η νέα θέση της πρότασης για την συγκρότηση του Συμβουλίου της Ραδιοτηλεόρασης».
«Με ένα πνεύμα συναινετικό, αλλά δεν πάει άλλο το αδιέξοδο. Και η συμβολή μου λαμβάνει τον τίτλο να συμβάλλω στην εξομάλυνση, θεσμική και μοναδική εξομάλυνση. Μέχρι και την ένταση -δεν ξέρω πως σχηματίζονται με τόση ευκολία αυτά τα πράγματα- με την Δικαιοσύνη δεν την εννοώ. Εκτός τόπου και χρόνου, ένταση με την Δικαιοσύνη αυτές τις ώρες. Θέλω να είμαι ένας παράγων εξομάλυνσης θεσμικής και νομικής αξίας. Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε, ο τόπος έχει τόσα προβλήματα, νομίζω ότι αυτό πρέπει να λυθεί και εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού. Για τις λεπτομέρειες και πως θα οργανωθεί το θέμα αυτό, χρειάζεται να δούμε και την απόφαση του ΣτΕ» πρόσθεσε.

Ο κ. Πολύδωρας δεν θέλησε να απαντήσει στο πότε του έγινε η πρόταση για την θέση του Προέδρου του ΕΣΡ, -«ευχαριστώ πολύ» απάντησε χαρακτηριστικά στην ερώτηση- ενώ ερωτηθείς «είπατε προηγουμένως ότι η συμφωνία έχει να κάνει με ότι προβλέπει το Σύνταγμα για το ΕΣΡ, ουσιαστικά δεν χρειάζεται να μιλάμε πια για κατάργηση του ‘Νόμου Παππά’;» είπε «αδιάφορο, δεν είναι στην σκέψη μου».

Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή, είχε δηλώσει πως τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.
Ο Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ

Τι απαντά η ΝΔ
Το πρόσωπο του Β. Πολύδωρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ λέει η ΝΔ.

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πειραιώς και προσθέτει πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στη αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

Συμπληρώνει ότι απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

«Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», επισημαίνει η ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.