Φίλης: Συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου η συνέντευξη Ιερώνυμου στον Σκάι

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σαφείς αιχμές για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας άφησε ο Νίκος Φίλης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Είπε ότι η συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Σκάι ήταν ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου για τον ίδιο, ενώ άφησε αιχμές και κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως δεν εξηγείται ενάμιση μήνα πριν να υπάρχουν θετικές αναφορές για το έργο του και στην συνέχεια να κρίνεται μη προβιβάσιμος.

«Αιφνιδίως το 20 μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό και όσο αυτό δεν εξηγείται επαρκώς, η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι εφικτή, ακόμη κι αν πρόκειται για κοτζάμ υπουργείο» δήλωσε συγκινημένος ο Νίκος Φίλης και καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

«Χαμογελώ και μόνο με την απορία κάποιων ανθρώπων, γιατί δεν ανέλαβα άλλο υπουργείο. Δεν με ξέρουν, δεν μας ξέρουν» σχολίασε ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Η απομάκρυνσή μου απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η αφεντιά μου δέχθηκε κλίμα χυδαίων επιθέσεων. Κάθε καλά ενημερωμένος πολίτης γνωρίζει τους σταθμούς αλλαγής στάσης της εκκλησίας».

» Την εβδομάδα που μας πέρασε και παρά την άρση των παρεξηγήσεων οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου μου με την συνέντευξη Ιερώνυμου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

» Η αντίθεση του κ. Ιερώνυμου για το τέμενος, ότι οι πρόσφυγες απειλούν με μουσουλμανοποίηση της χώρας, η πλήρης κάλυψη των ακροδεξιών ρασοφόρων… Ολα αυτά ακόμα και αν αποτελούν πολιτικούς ελιγμούς συνιστούν ευθεία επίθεση στο δημοκρατικό πολίτευμα. Θα βυθίσει την χώρας μας πιο βαθιά στην κρίση. Το θέμα αυτό υπερβαίνει εμένα και τον πρωθυπουργό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να υψώσουν ανάστημα στην απαίτηση της εκκλησίας να απομακρυνθεί ένας δημοκρατικά εκλεγμένος υπουργός.

«Πόσο ακόμα θα υπάρξει αυτός ο αναχρονισμός να συνυπάρχουν έρευνα και εκκλησία στο ίδιο υπουργείο;» αναρωτήθηκε και συνέχισε: «Είναι ζήτημα στοιχειώδους αυτογνωσίας και προτεραιοτήτων για τον πολιτικό κόσμο».

Επίσης, ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας κάλεσε την κυβέρνηση εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης να προχωρήσει στο διαχωρισμό ρόλου και αρμοδιοτήτων μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.