Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο – Κλειστά πορθμεία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλεί η ενίσχυση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Πρίνου, Κεραμωτής-Θάσου και Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων.

Αντιθέτως, άνοιξε το Ρίο-Αντίρριο, που είχε κλείσει νωρίτερα.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό και τα νησιά του Αιγαίου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το κεντρικό και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι πνέουν 5 με 7 μποφόρ και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις ή αλλαγές των δρομολογίων.

 

Προβλήματα και στην Κρήτη

Με τη βοήθεια τριών ρυμουλκών έδεσε στις 8 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο «Costa Neoriviera». Λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που έπνεαν στο λιμάνι, το πλοίο αντιμετώπιζε δυσκολίες για να προσεγγίσει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή των ρυμουλκών.

 

Το κρουαζιερόπλοιο φιλοξενεί 1.250 επιβάτες και διαθέτει 700 άτομα για πλήρωμα. Θα αναχωρήσει από τα Χανιά στις 10 βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.