Εκτακτο ανακοινωθέν απο την Τερέζα Μέι για εκλογές στην Βρετανία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εξελίξεις στην Βρετανία. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ προκήρυξε εκλογές για τις 8 Ιουνίου,

ύστερα από τακτική συνάντηση με τους υψηλόβαθμους υπουργούς της, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Είναι ασυνήθιστο οι ηγέτες να κάνουν δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι πρωθυπουργοί επιλέγουν την τοποθεσία αυτή μόνο για πολύ σημαντικές ανακοινώσεις.

Η κα Μέι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, καθώς επιλέχθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών για να αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον μετά από την παραίτησή του στον απόηχο του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θέλει την ισχυρή λαϊκή εντολή που προβλέπουν για το κόμμα της όλες οι δημοσκοπήσεις ώστε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit εντός των επόμενων εβδομάδων.

Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πρόωρες εκλογές θα συνιστούσαν πανωλεθρία για τους Εργατικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπολείπονται περίπου 20 ποσοστιαίων μονάδων των Συντηρητικών στις μετρήσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η λίρα υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού  γραφείου για την επικείμενη δήλωση της Μέι. Η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στα 1,2528 δολάρια, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στα 1,2615 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό της από τις 27 Μαρτίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.